Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde son yarı finalistler Sevilla ve Shakhtar Donetsk oldu, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları bu akşam başlıyor


UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final müsabakaları dün akşam tamamlandı. İspanya temsilcisi Sevilla ile İngiliz temsilcisi Wolverhampton’ın yarı final mücadelesi verdiği maçta Sevilla, Ocampos’un 88. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sevilla, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Manchester United’ın rakibi oldu. Günün diğer bir karşılaşmasında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile İsviçre temsilcisi Basel karşı karşıya geldi. Shakhtar maçı 4-1 ile kazanarak yarı finalde Inter’in rakibi oldu.

Sevilla son dakikalarda turu buldu

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesinde Wolverhampton ile Sevilla karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Wolverhampton, Adama Traore’nin kendi ceza sahasının önünden aldığı pas ile 70 metre top sürdükten sonra, Sevilla ceza sahası içinde Kounde’nin müdahalesi sonucunda düşürülmesi sonucu penaltı kazandı.  Penaltı vuruşunda topun başına geçen Raul Jimenez, rakip kaleci Bono’yu geçemedi ve Wolverhampton öne geçme fırsatını kullanamadı. 88. dakikada Banega’nın ortasını şık bir kafa vuruşuyla ağlara gönderen Ocampos, Sevilla’yı 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve bu kupayı beş kere kazanan Sevilla, yarı finale yükselmeyi başardı. UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Sevilla ile Manchester United’ı karşı karşıya getirecek mücadele 16 Ağustos Pazar günü oynanacak


Shakhtar Donetsk rahat kazandı

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final mücadelesinde Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile İsviçre temsilcisi Basel karşılaştı. Maçın ikinci dakikasında köşe vuruşu kazanan Shakhtar, Marlos’un kullandığı köşe vuruşunda rakip kalecinin hatalı çıkışını affetmeyen Moraes, Shakhtar’ı 1-0 öne geçirdi. 22. dakika bir kez daha gol için yüklenen Shakhtar, Basel savunmasının uzaklaştırılamadığı topu kontrol eden Marlos’un pasıyla topla buluşan Taison’un vuruşunda Frei’e çarpan top ağlarla buluştu ve skor 2-0’a geldi. İkinci yarının 74. dakikasında topla ceza sahasına giren Taison’un düşürülmesi sonucunda Shakhtar penaltı kazandı. Alan Patrick, 75. dakikada farkı üçe çıkartan golü Basel ağlarına gönderdi. 88. dakikada gelişen Shakhtar atağında Tete’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Dodo, düzgün bir vuruşla skoru 4-0’a getirdi. 90+2. dakikada Campo’nun pasını boş kaleye gönderen van Wolfswinkel maçın skorunu belirleyen golü attı: 4-1. Ukrayna temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Inter’in rakibi oldu. Shakhtar ile Inter’i karşı karşıya getirecek mücadele 17 Ağustos Pazartesi günü oynanacak.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları bu akşam başlıyor

Koronavirüs salgını sonrası Şampiyonlar Ligi’nde 16 rövanş maçları geçen hafta cuma ve cumartesi günlerinde oynandı. Çeyrek final maçları bu akşam Atalanta ile Paris Saint–Germain maçı ile başlıyor. Son 16 turunda Valencia ile karşılaşan Atalanta 4-1 ve 4-3 skorlar ile rahat bir şekilde tur atladı. Bu sezon İtalya Ligi’nde 98 gol atan Atalanta, golcü karakteri ile öne çıkıyor. Paris Saint-Germain ise Almanya’ın Borussia Dortmund takımını 1-2 ve 2-0’lık skorlarla turnuva dışında bırakmıştı. İki takım çarşamba günü saat 22:00’de Lizbon’da karşı karşıya gelecek.

Atalanta Şampiyonlar Ligi serüvenine C grubunda Manchester City, Shakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb ile son 16 mücadelesi verdi. Atalanta yedi puan toplayarak ikinci oldu. Bu sene en az puan toplayıp gruptan çıkan takım olarak dikkat çekti. Son 16 turunda İspanya’nın Valencia takımı ile eşleşti. UEFA Koronavirüs salgını nedeni ile müsabakaları durdurma kararı almadan son 16 turunu tamamlayan Atalanta, Valencia’yı 4-1 ve 4-3’lük skorlar ile geçti.

Paris Saint–Germain Şampiyonlar Ligi’ne A grubunda Real Madrid, Galatasaray ve Clup Brugge ile son 16 mücadelesi verdi. A grubunu topladığı 16 puan ile namağlup lider tamamladı. Son 16 turunda Almanya temsilcisi Borussia Dortmund takımı ile eşleşen PSG, ilk maçta 2-1 yenilse de ikinci maçta 2-0 kazanmayı bildi. Koronavirüs salgını sonrası Fransa Futbol Federasyonu ligleri tescil etti. Bu karara göre ligde zirvede bulunan PSG şampiyon oldu. Yaklaşık beş aydır resmi maça çıkmayan Fransız temsilcisi PSG, bugün Türkiye saati ile saat 22:00’de ilk resmi müsabakasına çıkacak.

İki takımda da önemli eksikler var

Atalanta’da Pierluigi Gollini ve Josip Ilicic bu karşılaşmada forma giyemeyecek. PSG’de Angel Di Maria sarı kart cezalısı. Marco Verratti ve Layvin Kurzawa’nın ise sakatlıkları bulunuyor.

Perşembe günü (13 Ağustos) ise futbolseverleri çok zevkli bir maç bekliyor. Leipzig ile Atletico Madrid‘in karşı karşıya geleceği maç saat 22:00’de başlayacak. Atletico Madrid son 16 turunda Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Liverpool’u 1-0 ve 3-2’lik skorlar ile elemişti. Leipzig ise geçen senenin finalisti Tottenham‘ı 1-0 ve 3-0’lık galibiyetler ile saf dışı bıraktı.

Cuma günü turnuva için erken final olarak nitelendirilen bir maç futbolseverleri bekliyor. Bayern Münih ile Barcelona‘nın karşılaşacağı maç saat 22:00’de başlayacak. Bayern Münih son 16 turunda Chelsea’yi 3-0 ve 4-1 toplamda 7-1’lik bir skor ile kupayı ne kadar çok istediğini gösterdi. Son 16 turunda Napoli ile karşılaşan Barcelona ilk maçta 1-1 berabere kalsa da ikinci maçta 3-1 kazanmayı bildi.

Çeyrek finalin son maçı ise Manchester City-Lyon maçı ile tamamlanacak. Son 16 turunda Juventus‘u 1-0 ve 2-1’lik sonuçlar ile elemeyi başaran Lyon turnuvada büyük bir sürprize imza attı. Manchester City, deplasmanda Real Madrid’i Gabriel Jesus ve De Bruyne’nin golleriyle 2-1 yenmişti. İkinci maçta da 2-1’lik skor ile kazanan İngiltere temsilcisi adını çeyrek finale yazdırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.