Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta mucizesi dramatik bitti, ilk yarı finalist PSG oldu

Koronavirüs salgını sebebiyle mart ayında durdurulan UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final maçları dün gece başladı. Portekiz’in Lizbon kentinde tek maç üzerinden oynanan ilk çeyrek final karşılaşmasında Atalanta ile Paris Saint–Germain (PSG) karşı karşıya geldi. 90. dakikaya 1-0 önde giren İtalya temsilcisi Atalanta, duraklama dakikalarında yediği iki gol ile karşılaşmadan mağlup ayrılırken, 90. dakikada Marquinhos ve 90+4. dakika Chupo-Moting’in golleriyle 2-1 kazanan PSG, 1994-95 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi.

Atalanta’nın önemli isimleri Pierluigi Gollini ve Josip Ilicic bu karşılaşmada forma giyemezken, Fransa temsilcisi PSG’de Angel Di Maria sarı kart cezası, Marco Verratti ve Layvin Kurzawa da sakatlıkları nedeniyle sahada yer alamadı.

Maça hızlı başlayan Atalanta, 26. dakikada Mario Pasalic’in ayağından bulduğu gol ile öne geçti. İlk yarıda PSG’nin süperstarı Neymar girdiği net pozisyonları cömertçe harcadı.

İkinci yarı: Mbappe farkı

Maçın ikinci yarısında, 60. dakikada oyuna giren genç yıldız Kylian Mbappe PSG’ye seviye atlattı. Mbappe’nin oyuna girmesi ile ataklarını sıklaştıran PSG, Atalanta duvarını 90. dakikada Marquinhos ile yıktı. Bulduğu gol ile maçı kazanma isteği artan PSG, 90+4. dakikada Mbappe’nin soldan içeriye çevirdiği topu ağlara gönderen Choupo-Moting ile skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda gol bulamayan Atalanta, çeyrek finalde turnuvaya veda etti.

PSG’de kaleci Keylor Navas maçın 79. dakikasında sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerini Sergio Rico’ya bıraktı. Mücadelede dikkat çeken bir istatistik ise maçta dokuz sarı kart çıkarken, kimsenin kırmızı kart görmemesi oldu.


Gasperini: “Neymar ve Mbappe, son bölümde inanılmaz fark yarattı”

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında “Son anlarda çok yorulmuştuk. Onlar ise dinçti, güçlüydü. Neymar ve Mbappe, son bölümde inanılmaz fark yarattı. Biz ise kozlarımızı çoktan oynamıştık” diye konuştu.

Son dakikalarda kalelerinde gördükleri iki golle maçı kaybeden Atalantalı oyuncular maç sonunda göz yaşlarını tutamadı. Koronavirüs salgınının dünyayı sarstığı mart ayında, Avrupa kıtasında virüsten en çok etkilenen şehirlerden biri olan, “İtalya’nın Vuhan’ı” olarak anılan Bergamo’yu temsil eden Atalanta için bu mücadele bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinden daha fazlasıydı. Gasperini, maçtan önce düzenlenen basın toplantısında “Bu maçla ilgili beklenti düzeyini, Bergamo ve çevresindeki bölgelerin Atalanta için ne kadar tutkulu olduğunu biliyoruz. Tüm yaşananlardan sonra ekstra bir motivasyon hissediyoruz. Şehrimizi en iyi şekilde temsil etmemiz ve insanlara gülümseyecekleri bir şeyler vermemiz gerekiyor” demişti.

Heyecan üç karşılaşmayla sürecek

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı devam ediyor. Almanya temsilcisi RB Leipzig ile İspanya temsilcisi Atletico Madrid, bu akşam Türkiye saati ile (TSİ) 22:00’de karşı karşıya gelecek. Atletico Madrid son 16 turunda kupanın son şampiyonu Liverpool’u 1-0 ve 3-2’lik skorlar ile elemişti. RB Leipzig ise geçen senenin finalisti Tottenham‘ı 1-0 ve 3-0’lık galibiyetler ile saf dışı bırakarak adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Cuma günü ise turnuva için “erken final” olarak nitelendirilen bir maç futbolseverleri bekliyor. Turnuvanın güçlü ekipleri Bayern Münih ve Barcelona, cuma günü TSİ 22:00’de karşı karşıya gelecek. Bayern Münih, son 16 turunda Chelsea’yi 3-0 ve 4-1 ve toplamda 7-1’lik skor ile eleyerek kupayı ne kadar çok istediğini göstermişti. Son 16 turunda Napoli ile karşılaşan Barcelona ise deplasmanda oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kalsa da ikinci maçı 3-1 kazanarak çeyrek finale çıkmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final aşaması cumartesi günü, Manchester City-Lyon maçı ile tamamlanacak. Son 16 turunda Juventus‘u 1-0 ve 2-1’lik sonuçlar ile elemeyi başaran Lyon, turnuvada büyük bir sürprize imza attı. Manchester City ise Real Madrid’i iki maçta da 2-1’lik skorlarla mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.