Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den istifa eden Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Medyascope’a konuştu: “HDP’den istifa etmemde kayyum tehdidi sözkonusu değil”

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) belediye başkanı seçilen Felat Aygören, önceki gün (13 Ağustos) partisinden istifa etti. Aygören, istifasının nedenini Medyascope’a anlattı.

HDP’nin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kürt parti ve oluşumlarıyla yaptığı ittifak çerçevesinde PKD-Bakur (Kürdistan Demokrat Partisi – Kuzey) platformundan Dicle Belediye Başkanı seçilen Aygören dün HDP’den istifa etti.

HDP’den ayrılmasında, yerine kayyum atanması tehdidinin etkili olmadığını söyleyen Aygören, daha önce PKD-Bakur’un HDP ile yaptığı ittifakta imzalanan protokolde yer alan bir maddeye dayanarak istifa ettiğini belirtti.

Görevini bağımsız olarak sürdürecek olan Aygören, sosyal medyadaki kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Aygören, HDP ile ittifak yapıldığında imzalanan protokolde, belediye başkanı seçilen kişinin ihtiyaç duyulması halinde kendi partisinde siyaset yapacağının belirtildiğini söyledi:

“İhtiyaç hasıl oldu, ben de HDP’den istifa ettim. Bundan sonra kendi platformumuzda olacağım. Platformumuz legal bir parti olmadığı için şimdilik platform üyesi olarak görevime devam edeceğim. Bana yönelik herhangi bir baskı ve tehdit sözkonusu değildi. İstifa etmemde birilerinin söylediği gibi kayyum tehdidi sözkonusu değil. Buna imkan vermedik. Çünkü biz daha önce de belediyecilik yaptık. Dicle’de hiçbir zaman parti ayrımı ve partizanlık yapmadık. İstifa edeceğimden oluşumumuzun bilgisi vardı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.