Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Diyarbakır’da kaybolan 4 yaşındaki Miraç bulunamadı, arama çalışmalarına ara verildi

Diyarbakır’da 31 Temmuz’da kaybolan ve bir daha haber alınamayan 4 yaşındaki Miraç Çiçek için 14 gündür yapılan arama çalışmalarına bugün ara verildi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçi Köyü’nde, ailesi ile misafirliğe gittiği evin önünde oynarken kaybolan Miraç Çiçek’i bulmak için, jandarma, AFAD, UMKE ve vatandaşlar seferber oldu. Yaklaşık bin kişilik bir ekiple, Miraç’ın bulunması için 5 kilometrekarelik alan birkaç kez tarandı. Arama kurtarma faaliyetlerine 14 gün sonra ara verilirken, duyum veya ihbar olması halinde yeniden başlanacağı belirtildi.

Jandarma, AFAD, UMKE ve vatandaşların katıldığı yaklaşık bin kişilik bir ekiple, Miraç’ın bulunması için 5 kilometrekarelik alan birkaç kez tarandı. Ara verilen arama faaliyetlerine, duyum veya ihbar olması halinde yeniden başlanacağı belirtildi.

Miraç Çiçek

Çalışmalar kapsamında dağlık ve engebeli arazinin yanı sıra, köye 2 kilometre uzaklıktaki Dicle Nehri’nde ve kıyısında da hassas burunlu köpeklerle arama yapılmıştı.

Yetkililer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Arama çalışmaları 14 gün boyunca devam etti. Bugün ara verildi. Yeni bir ihbar ve duyum gelirse arama çalışmaları yeniden yapılacaktır. Savcılık olayı her yönüyle ve bütün ihtimalleri araştırıyor. Arama çalışmaları kapsamında, evler, müştemilatları, arabalar, su depoları, su kuyuları, ve yaklaşık 5 kilometre karelik alan birden fazla kez tarandı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.