Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihara teşebbüs eden İ.E. hayatını kaybetti

Batman’da, Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğrayan ve intihara teşebbüs eden 18 yaşındaki İ.E. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Batman’ın Beşiri ilçesinde Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan ve 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede bugün (18 Ağustos) hayatını kaybetti. Cenazesi otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İ.E.’nin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. Sanık Orhan ise bütün itirazlara rağmen hâlâ tutuksuz yargılanıyor.

İ.E., intihar etmeden önce bıraktığı mektubunda Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradığını yazmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Orhan, cinsel birliktelik yaşanmadığını söylemesi üzerine serbest bırakılmıştı. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, İ.E.’nin Orhan tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Adli tıp raporu ortaya çıktıktan sonra itirazlar üzerine Siirt’te yeniden gözaltına alınan Orhan, savunmasında alkollü olduğunu söylemişti. “Nitelikli cinsel istismar” suçundan gözaltına alınan Orhan, Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirilirken ailenin hukuki destek talebini karşılayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu’na başvurarak soruşturma ve olay hakkında bilgi edinme talebinde bulundu.

HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca da Orhan’ın serbest bırakılmasını TBMM gündemine taşımış, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması için soru önergesi vermişti.  

Öte yandan, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyu haber yapan Batman’ın haftalık yerel gazetesi Jiyan Haber’in internet sitesi imtiyaz sahibi İdris Yayla hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek veya aşağılamak” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.