Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokratlar noktayı koydu: “Adayımız Joe Biden”

Demokrat Parti Kongresi’nin ikinci gününde parti delegeleri, Joe Biden’ı resmi olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığı için aday gösterdi. Çevrimiçi yapılan toplantıda, ABD’nin her eyalet ve özerk bölgesinden birçok kimliği temsil eden parti üyeleri bulunuyordu. 77 yaşındaki Biden, 1988’den beri dönem dönem kovaladığı parti adaylığını sonunda elde etti.

Daha önce Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde yapılması planlanan kongre, salgın nedeniyle çevrimiçi yapıldı. Biden toplantıya, eşi Jill Biden ve torunları ile birlikte Delaware şehrinden, eşinin daha önce öğretmenlik yaptığı bir ilkokuldan katıldı.

Kongrede genç Demokratlar, eski ABD başkanları, Alaska eyaletinden bir balıkçı, New York’tan bir hemşire ve Porto Rikolu bir milletvekili konuştu. Konuşmacılar, ABD Başkanı Donald Trump’ı ve Trump’ın politikalarını eleştirdi.

Partinin iki kanadı bir arada

Toplantıda Demokrat Parti’nin ağırtopları ile yeni neslin buluşması dikkat çekti. Demokrat Parti içindeki anlaşmazlıklar geçen aylardaki önseçim sürecinde ilerici ve ılımlı adaylar arasındaki farkların da dile getirilmesiyle gün yüzüne çıkmıştı. Ancak Demokratlar’ın kongresinde “Trump’a karşı birleşmiş bir parti” görüntüsü verildi.

Önemli Cumhuriyetçi isimler de Biden’i destekledi

2018’de hayata gözlerini yuman Cumhuriyetçi Senatör John McCain  ve eşi Cindy McCain

Kongrede Demokratlar’ın yanı sıra Biden’a desteğini açıklayan çok önemli iki Cumhuriyetçi isim de vardı. Eski Dışişleri Bakanı emekli General Colin Powell, başkanlık için Biden’i destekleyeceğini açıkladı. Diğer isim ise iki yıl önce hayata gözlerini yuman, Cumhuriyetçiler’in en önemli figürlerinden Senatör John McCain’in eşi Cindy McCain idi. McCain, kaybettiği eşinin Biden ile olan yakın dostluğunu dile getirdi.

Bill Clinton konuştu, akıllarda #metoo vardı

Demokrat Partili eski ABD Başkanı Bill Clinton, kongrede üç dakikalık bir konuşma yaptı. Partinin geniş bir kimlik ve kültür çeşitliliği gösteren ilerici kanadından birtakım isimler cinsel taciz ve istismar suçlarının ortaya çıkıp tartışıldığı  #metoo döneminde Bill Clinton’a konuşması için zaman verilmesini eleştirdi. Clinton, başkanlığı döneminde sekreteri Monica Lewinsky ile bir ilişki yaşamış ancak bu konuda kamuoyuna yalan söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.