Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’ın eski strateji danışmanı Steve Bannon, “Meksika sınırına duvar öreceğiz” diyerek topladığı kampanya paralarını zimmetine geçirdiği suçlamasıyla tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın eski strateji danışmanı Steve Bannon, Trump’ın ABD-Meksika sınırına duvar inşa etme fikri için başlattığı para toplama kampanyası kapsamında dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 

The Guardian’ın haberine göre, ABD-Meksika sınırına duvar inşa edilmesini desteklemek için açtığı çevrimiçi para toplama kampanyasında yüz binlerce bağışçıyı dolandırdığı iddia edilen Steve Bannon’ın bugüne kadar yaklaşık 25 milyon dolar topladığı belirtildi. 

66 yaşındaki Bannon’ın “Duvar İnşa Ediyoruz” (We Build the Wall) isimli kampanya aracılığıyla topladığı paraların 1 milyon dolarını kendisine ayırdığı ve yüz binlerce doları da kendi kişisel harcamaları için kullandığı iddia ediliyor. 

2016 yılındaki başkanlık seçimlerinde Trump’ın seçim kampanyasında aktif rol oynayan Bannon, Ağustos 2017’de Beyaz Saray’daki danışmanlık görevinden alınmıştı. 

New York Times’a konuşan New York Güney Bölge Başsavcı Vekili Audrey Strauss, Bannon ve diğer üç sanığın “yüz binlerce bağışçıyı dolandırdığı ve sınıra örülmesi istenen duvar için bağışlanan paraları kendi kişisel menfaatleri için kullandığını” belirtti. Bannon’la birlikte Brian Kolfage, Andrew Badolato ve Timothy Shea “elektronik dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlarından yargılanacak. Bannon ve diğer üç sanığın her bir suç için 20 yıla yakın hapis cezası alabileceği belirtiliyor. 

Steve Bannon kimdir? 

Amerikan iş insanı Kevin Stephen “Steve” Bannon, aşırı sağcı kimliğiyle tanınıyor. ABD’de aşırı sağcı yayınlarıyla bilinen Breitbart News adlı haber sitesinin yöneticisi olan Bannon, 2016 yılında Donald Trump’ın seçim kampanyaları yöneticisi olmuştu. Trump’ın seçimleri kazanmasından sonra ise Trump’ın strateji danışmanı olarak görev yapan Bannon, 2017’de aşırı sağcı grupların Charlottesville şehrinde düzenledikleri protestolar sonrasında istifa etmek zorunda kalmıştı. The Washington Post gazetesine göre Bannon, görevinden ayrıldıktan sonra da Trump ile iletişimini sürdürdü

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.