Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla ile söyleşi: “Yakında ailesinden virüse yakalanmayan elle gösterilir hale gelecek”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Şanlıurfa son iki ayda, koronavirüs vaka sayısının en yoğun olduğu ilk beş şehir arasında. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla, yakın zamanda Şanlıurfa’da ailesinde virüs çıkmayanların elle gösterilir hale geleceğini belirterek, “Vakaların yüzde 70’i kent merkezinden. Önümüz aydınlık değil, grip mevsimi ve mevsimlik işçilerin dönmesi ile iyi günler bizi beklemiyor” dedi.

Şanlıurfa’daki koronavirüs vaka sayıları ile sağlık sisteminin son durumunu Medyascope‘a anlatan Dr. Osman Yüksekyayla, hastanelerdeki doluluk oranının yüzde yüze yakın olduğunu söyledi. Kentte, günde ortalama üç bin test yapıldığını ve yüzlerce testin pozitif çıktığını belirten Dr. Yüksekyayla, “1 Haziran’dan önce fazla ve ağır vakalar yoktu. Şanlıurfa, ülkenin en çok tarım işçisinin bulunduğu bir kenttir. Kısıtlamaların kalkması ve tarım işçilerinin seyahatleri, vaka sayısının artmasında etkili oldu. Yine bölgedeki düğün, taziye ve toplu etkinlikler de vaka sayısının artmasına yol açtı. Ancak rehavet ile bütün etkenler bir araya gelince bugünkü sonuç kaçınılmaz oldu” dedi.

Vatandaşı suçlamanın doğru olmadığını, yöneticilerin gerekli tedbiri almaması ve denetimlerin gereğince yapılmamasının da vaka sayısının artmasında etkili olduğunu söyleyen Dr. Yüksekyayla, “Sağlık çalışanları tükenmişliğin ötesine geçti. Motivasyonları kalmadı. Vakaların yüzde 70’e yakını artık kent merkezinden çıkıyor. Filyasyon ve karantina çalışmalarında esneme oldu” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.