Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

31 Temmuz’dan beri kayıp olan 4 yaşındaki Miraç Çiçek kaçırıldı mı? – Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden avukat Emin Çoban ile söyleşi

Ailesiyle birlikte 31 Temmuz’da Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçi Köyü’ne ziyarete giderken kaybolan ve kendisinden tüm aramalara rağmen bir daha haber alınamayan 4 yaşındaki Miraç Çiçek’in kaçırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi‘nden Avukat Emin Çoban, Miraç’ın olabileceği düşünülen her yerde, her türlü araç ve gereç ile arama yapıldığını ancak kendisinden bir iz bulunamadığını belirtti ve Miraç’ın ailesinin, oğullarının kaçırılmış olmasından şüphelendiğini söyledi. Soruşturmanın her yönüyle sürdüğünü dile getiren Çoban, dosyada kısıtlılık kararı bulunduğunu, olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Emin Çoban, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı ve Miraç’ın ailesi ile görüştüklerini belirterek “Soruşturmada kısıtlılık kararı bulunduğu için savcılık çok fazla detayı paylaşmak istemedi. Ancak, kayıp olayından hemen sonra Miraç’ın bulunabileceği tahmin edilen bölgede, suyun üstünde ve altında kadavra köpekleri dahil bakılmadık bırakılmadı. Arama yapılması gereken her yer aranmış ancak bir iz bulunmamış. Görgü tanıkları ve elde edilen delillerle köyden bir noktaya kadar görülmüş ardından ortadan kaybolmuş. Ailesi de köyde bulunan araçlar ve o gün piknik izin bölgeye gelen bazı araçların durumu ile ilgili bilgi vermiş. Savcılık olayı bütün yönleriyle araştırıyor. Çocuğun bir an önce bulunup ailesine teslim edilmesini umut ediyoruz. Ailenin verdiği bilgi ve bizim izlenimlerimize göre kaçırılmış olma ihtimali ağırlık kazanıyor. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak olayın takipçisi olcağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.