Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (79): Kekemelik ve konuşma bozuklukları

Dil gelişimi çocuk gelişiminin önemli bir parçasıdır. Konuşma bozuklukları sözel iletişim bozukluğu, sözel anlatım bozukluğu gibi sorunların yanı sıra, konuşmada beklenen ses uyumunun ve düzgünlüğün olmaması şeklinde olur (fonolojik bozukluklar). Bu sorunların en bilinenleri kekemelik ve çocukların bazı harfleri söyleyememesi, bazı sesleri çıkaramamasıdır.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci kekemeliğin oluş nedenlerinden, nasıl görüldüğünden bahsediyor. Ayrıca ailelerin neler yapması gerektiğini ve kesinlikle yapılmaması gerekenleri aktarıyor. Kekemelik dışında görülen bazı harflerin söylenememesinden ve ters söylenmesinden bahsederek, tedavide yapılabilecekleri anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.