Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Rüstem Erkan ile söyleşi: “Güneydoğu’ya has bilim kurulu oluşturulmalı ve karantinalar yurtlarda olmalı”

Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs vaka sayısının artmasını sosyolojik açıdan değerlendiren Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Erkan, Güneydoğu’ya özel bilim kurulu oluşturulması gerektiğini söyledi. Vaka sayısının artmasında gidilen düğün ve taziyelerin de etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan, “Şu anda evde tedavisi süren ve evde karantinada bulunanları ziyaret edenler oluyor ve bulaşı devam ediyor. Bunların yurtlarda ve devlet kurumlarında izole edilmesi ve takip edilmesi vaka sayısının düşmesinde etkili olacaktır” dedi.

Sosyolog Prof. Dr. Rüstem Erkan, vaka sayılarının bölgede fazla olduğunu ve artışın her geçen gün devam ettiğini belirterek, “Yoğun akrabalık ilişkileri vaka sayılarının artmasında önemli bir etken. Yapılan düğün ve taziyelere katılım batı illerinden daha fazladır. Toplumsal baskı nedeniyle insanlar düğün ve taziyelere gitmeye kendilerini mecbur görüyor. Burada önlem alınıp kontrol altına alınmazsa, okullar açıldığında bu kez buradan batı illerine de yayılacaktır. Özellikle vaka sayılarının fazla olduğu iller arasında bir seyahat kısıtlaması getirilmelidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.