Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asyalı moda blogu yazarı Jessica Wang, TikTok’ta paylaştığı iPhone hileleri ile viral oldu

New York moda çevrelerinde ve sosyal medyada İtalya’dan Bahamalar’a kadar kıskanılacak yerlerden fotoğraflar paylaşmasıyla tanınan Asyalı moda blogu yazarı Jessica Wang, mayıs ayında iPhone’un bilinmeyen özellikleriyle ilgili bir TikTok gönderisi paylaştı. Viral olan bu paylaşım sonrası Wang, teknoloji gurusu olarak ün kazandı. 

Wang, Washington Post’a verdiği röportajda, iPhone’un bilinmeyen özelliklerini içeren videosunun viral olması hakkında “Gerçekten beklenmedik bir şeydi. Sadece bildiğim bazı şeyleri paylaşıyordum ve çok büyük bir tepki aldı. Bazı videolar 20 milyonun üzerinde görüntülendi” dedi.

https://www.tiktok.com/@jessicawangofficial/video/6828327697685482758?lang=en

Kurumsal hayattan sosyal medya fenomenliğine

Çin’in Tianjin kentinde büyüyen Wang, tutkusunun peşinden gitmek için kurumsal hayatı terk etmeden önce, New York’ta finans sektöründe çalıştı. Wang, “İlk başta biraz korkutucuydu çünkü moda endüstrisinin nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikrim yoktu ve tek bir bağlantıya bile sahip değildim” diyor.

Salgın öncesi Michael Kors ve Stuart Weitzman gibi markalarla işbirliği yapmak için dünyanın dört bir yanına uçan Wang, #NotJessFashion adlı blogu için içerik oluşturdu. Ancak salgın ile beraber yeni bir tarz belirleyen Wang, takipçilerini pozitifliğe teşvik etmek ve dışarı çıkamasalar da yaratıcı olmalarına ilham vermek için evinde çektiği yeni içerikleri paylaşıma açtı:

“Sıradan ev işlerini üst düzey kıyafetlerimle yaptığım esprili bir içerik vardı. Bu içerik takipçilerimden ve markalardan gerçekten iyi bir dönüş aldı. Takipçilerim benimle kendi varyasyonlarını paylaşmaya başladı.”

Jessica Wang, lüks kıyafetleri üzerindeyken çocuklarıyla birlikte yemek yapıyor.

‘’TikTok’u kullanmaya çok geç başladım’’

Salgın sürecinin en başlarındaki kapatılmadan sonra TikTok’u keşfeden Wang, ‘’Uygulamaya çok geç kaldım ancak kesinlikle karantina sırasındaki en iyi keşiflerden biriydi ve çok bağımlılık yapıyor” dedi.

‘’Videolar kısadır ancak yapım süreci sekiz saat kadar sürebilir’’ diyen Wang, sık sık çocuklarıyla birlikte birden fazla kıyafeti, makyajı ve saç stilini değiştirirken nasıl zorlandığı gösteren görüntüleri de TikTok’ta yayınlıyor.

TikTok’un ABD’deki olası yasağına karşı Instagram hesabı mevcut

Diğer birçok Amerika Birleşik Devletleri merkezli influencer gibi Wang da, bu ayın başlarında piyasaya sürülen TikTok’un rakibi Instagram Reels‘da videolar yayınlamaya başladı. 

Çin’de büyüyen Jessica Wang, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki varlıklarının ABD’li bir şirkete satılmaması durumunda yasak getirmekle tehdit ettiği Çin menşeli platform konusunda oldukça pragmatik: “Bu sektörde her şeye uyum sağlama yeteneğine sahip olmanız gerekli. Instagram izleyicilerim için de içerik oluşturmaya çalışıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.