Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman’da İpek Er’e tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu bulunan Uzman Çavuş Musa Orhan, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı

Batman’ın Beşiri ilçesinde Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve kaldırıldığı hastanede 18 Ağustos günü yaşam savaşını kaybeden İpek Er (18) ile ilgili soruşturma kapsamında 19 Ağustos’ta tutuklanan Orhan dün akşam (25 Ağustos) avukatının yaptığı itiraz üzerine serbest bırakıldı.

İpek Er’e yönelik “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile hakkında açılan davada kamuoyunun baskısı ile tutuklanan Orhan için avukatı Mehmet Erkan Akkuş itiraz dilekçesi verdi. Akkuş itiraz dilekçesinde, müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürdü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi. Karar kısa süre içinde Orhan’ın tutuklu bulunduğu cezaevine ulaştı. Cezaevi idaresi kararla birlikte Orhan’ı serbest bıraktı. Böylece Orhan’ın tutukluluğu yedi gün sürmüş oldu.

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, mahkeme tarafından verilen kararın kesin olmasına rağmen yargılamayı yapacak olan Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklanması yönünden, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ise verilen tahliye kararını kaldırması için itirazda bulanacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.