Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön eleme turunda veda etti

Beşiktaş, dün (25 Ağustos) akşam UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda, Yunanistan temsilcisi PAOK’la karşılaştı. PAOK, Christos Tzolis (2) ve Dimitrios Pelkas’ın ayağından bulduğu gollerle maçı 3-1 kazanırken, Beşiktaş’ın tek golü 37. dakikada Cyle Larin’den geldi. Bu skora göre UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön eleme turunda veda eden Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan devam edecek. 

Selanik’teki Toumba Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya kötü başlayan Beşiktaş, yedinci dakikada sağ taraftan savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Giannoulis’in yaptığı ortayı Tzolis’in gole çevirmesiyle 1-0 geriye düştü. 24. dakikada bir kez daha savunmanın arkasına atılan topla pozisyona giren PAOK‘ta, Akpom çizgiye kadar inerek topu altı pasa gönderdi ve 18 yaşındaki Tzolis kendisinin ve takımının ikinci golünü kaybetti. Bu golden yalnızca altı dakika sonra, Beşiktaş savunmasının yaptığı hata sonrasında ani gelişen PAOK atağında Tzolis hızla ceza sahasına girerek Pelkas’ı topla buluşturdu ve kaptan Pelkas rahat bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0’a getirdi.

Beşiktaş altı dakika sonra Lens’in sağ kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Larin’in ceza sahası içerisinde topa dokunmasıyla skoru 3-1’e getirdi. PAOK, maçın 41. dakikasında Beşiktaş stoperi Welliton’un Pelkas’ı düşürmesiyle penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Chuba Akpom, Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin’i geçemedi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken Beşiktaş ikinci yarıda topla daha çok oynamasına ve daha çok pozisyona girmesine rağmen bir türlü gol bulamadı ve UEFA Şampiyonlar Ligi‘ne ikinci ön eleme turunda veda etti. 

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi, 1 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek olan kura çekimiyle belli olacak. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçları 24 Eylül Perşembe günü oynanacak ve turu geçen takımlar play-off turuna yükselmeye hak kazanacak. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Savunmada ciddi hatalar yaptık. Çok basit goller yedik. Belki biri ofsayttı. VAR olsa ofsayt ile kesilebilirdi. Bir tane penaltı var, yüzde yüz penaltı diyorlar. Ben göremedim, herkes penaltı diyor. Penaltı verse, 3-2’ye çevirsek oyuna ortak olabilirdik. Bu kadar kötü bir yönetim beklemiyorduk hakemlerden. İnanılmaz kötü yönetim gösterdiler. Bu kadar art niyetli hakemleri Şampiyonlar Ligi’nde göremezsiniz. Yedi numaranın normal bir maçta üç kere atılması lazımdı” diye konuştu. 

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda günün diğer maçı Arnavutluk’ta Tiran-Kızılyıldız arasında oynandı. Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız maçı 61. dakikada Tomane’nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 kazanarak bir üst tura yükseldi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.