Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Bayram Kaya, 22 yaşındaki kızını sokakta darp etti

Sultan Kaya, 22 yaşında, üniversite öğrencisi genç bir kadın. 24 Ağustos günü 67 yaşındaki babası Bayram Kaya tarafından sokakta ve evde şiddete uğradı. Sultan Kaya, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı.

Sultan Kaya, maruz kaldığı fiziksel şiddet sebebiyle polise başvurduğunu ve şikayetçi olduğunu söyledi:

“22 yaşında, üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. İstanbul’da annem ve abimle yaşıyorum. Anne babamın şiddet ve istismar dolu 35 senelik evliliklerinin son çocuğuyum. Kendimi bildim bileli mağdur edildim. Gerek psikolojik, gerek fiziksel şiddeti her yaşımda yaşadım. 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde babamın yaşadığı sokakta, babam tarafından önce saçlarımdan sürüklenerek apartman kapısına götürüldüm.”

Bayram Kaya

“Tekmeyle burnum kırıldı

Babası tarafından önce sokakta, ardından evde uğradığı şiddetten kendini korumaya çalışan Sultan Kaya’nın burnu, aldığı tekme darbesiyle kırılmış ve vücudunun çeşitli yerleri yaralanmış:

“Uğradığım bu şiddetin sebebi, sokakta görüp konuştuğum bir çocuk. Konuşmamam gerekiyormuş. Babam tarafından sokaktan sürüklenerek eve çıkarıldım ve şiddetine evde de devam etti. Yere kapanıp kafamı korumaya çalıştım fakat vücuduma yediğim tekme darbeleri ile burnum kırıldı.”

“Öldürülen kadınlardan biri daha olmak istemiyorum

Komşuların polisi araması sonucu kurtulan ve Bayram Kaya için uzaklaştırma kararı aldıran Sultan Kaya, öldürülen kadınlardan biri daha olmak istemediğini söylüyor:

“Polisi aramak için telefonumu elime aldığımda telefonumu alıp kapattı ve tehditlerine devam etti. Yardım çığlıklarımı duyan komşular polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından önce hastaneye, ardından karakola götürüldüm ve ifadem alındı. Babamdan şikayetçi oldum ve uzaklaştırma kararı çıktı. Ben artık mağdur olmak istemiyorum. Öldürülen kadınlardan biri daha olmak istemiyorum.”

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, temmuz ayında 36 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Temmuz ayında öldürülen 36 kadının üçünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi. Kadınların 11’i evli oldukları erkek, beşi birlikte olduğu erkek, beşi tanıdığı biri, dördü eskiden evli olduğu erkek, ikisi akrabası, ikisi babası, ikisi eskiden birlikte olduğu erkek ve ikisi de oğlu tarafından öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.