Tecavüzle suçlamasıyla tutuklanan ancak tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın, bu kez intihar soruşturmasından tutuklanması istendi

Batman’ın Beşiri ilçesinde intihar girişiminde bulunan ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı”da bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında önce tutuklanan ancak avukatlarının itirazıyla tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın, bu kez intihar soruşturmasından tutuklanması istendi. İpek Er’in ailesinin avukatının savcılığa yaptığı başvurunun, soruşturma dosyasının tamamlanmasından sonra karara bağlanacağı öğrenildi.

Hastanede girdiği yaşam savaşını kaybeden İpek Er’in ailesinin avukatı İlyas Tarım, bir hafta tutuklu kaldıktan sonra önceki gün tahliye edilen Orhan’ın tutuklanması talebiyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Avukat Tarım, Orhan’ın, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutukluyken tahliye edildiğini, bu konuda yapılan itirazların da reddedildiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz daha önce Musa Orhan tutuklu iken kendisi hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk. İntihar soruşturmasını yürüten savcılık, Beşiri Jandarma Karakolu’ndan, Siirt Başsavcılığı’ndan ve Ağır Ceza Mahkemesi’nden bazı evrakı ve otopsi raporunu isteyerek dosya oluşturmaya başlamıştı. Siirt’te yargılandığı davadan tahliye edilmesi üzerine biz de dün intihar soruşturmasında, ‘intihara sürüklemek’ ve ‘ölüme sebebiyet vermek’ suçlarından savcılıktan tutuklanmasına yönelik hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedik. Savcılık ile yaptığımız görüşmede, soruşturma dosyasının tamamlanması ile talebimizin karara bağlanacağı bize bildirildi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.