Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da kronik hastalıkları olan temizlik görevlisinin, çalıştırıldığı koronavirüs servisinde virüs kaparak hayatını kaybettiği iddia ediliyor

Diyarbakır’daki Ergani Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Yumruk (49), 25 Ağustos’ta koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Dört çocuk babası olan Yumruk’un eşi Ayşe Yumruk, eşinin kronik hastalıkları olmasına rağmen koronavirüs servisinde çalıştırıldığını söyledi.

Murat Yumruk

Hepatit hastası ve karaciğerinde büyüme olan Murat Yumruk’un, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre çalışmaması gerektiğini belirten Ayşe Yumruk, eşinin kronik rahatsızlıkları olduğunu yönetime defalarca bildirmesine rağmen koronavirüs servisinde çalıştırılmaya devam ettiğini öne sürdü. Yumruk, eşinin koronavirüs belirtileri gösterdikten kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Yumruk ailesi, Murat Yumruk’un virüs kapması ve yaşamını yitirmesinde çalıştığı hastanenin kusuru ve ihmali olduğunu iddia ediyor: “Benim eşim kronik hasta olduğu için genelgeye göre çalıştırılmaması gereken bir kişiydi. Ancak personel sıkıntısı nedeniyle çalıştırıldı. Eşim defalarca uyarmasına rağmen bu haliyle koronavirüs servisinde çalıştırıldı ve kronik bir hastanın virüs kapmasına adeta göz yumuldu. Pazartesi hastane hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.”

Kendisinin şeker hastası, çocuklarından birinin de zihinsel engelli olduğunu söyleyen Ayşe Yumruk, “Bütün sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.  Eşimin bile bile virüs kapmasına sanki seyirci kalındı. Uyarıları ve başvuruları kabul  edilip başka serviste çalıştırılsaydı bugün hayatta olurdu” dedi.

Murat Yumruk, Ergani Devlet Hastanesi’nde dört yıldır temizlik görevlisi olarak görev yapıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.