Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye 19 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

Türkiye, CEV U19 Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda finalde Sırbistan’la karşılaştı. Mücadele Bosna-Hersek’in Zenica kentinde oynandı. Maçı, 25-17, 16-25, 23-25, 25-16 ve 15-8’lik setlerle 3-2 kazanan Türkiye U19 Kadın Voleybol takımı, 2012’nin ardından kupayı ikinci kez Türkiye’ye getirdi.

19 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, yarı finalde Belarus’u 3-1 mağlup etmeyi başararak finalde boy göstermeye hak kazanmıştı. Türkiye’de İpar Özay Kurt 28 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken, Sude Hacımustafaoğlu 20 sayıyla İpar’ın ardından skora en çok katkı yapan ikinci isim oldu. Hanife Nur Özaydınlı 9, İlayda Uçak 6, Sude Naz Uzun 3, Elif Su Eriçek 3, Lila Şengün 2, Melisa Ege Bükmen 2 ve Beren Yeşilırmak da 1 sayıyla şampiyonluk maçında skora katkı yaptı.  

Bu sonuçla Sırbistan ikinci olurken, Fransa’yı 3-1’le geçen Belarus da şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.