Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Olympique Lyon yedinci kez şampiyon oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali dün (30 Ağustos) oynandı. İspanya’nın San Sebastian kentindeki Anoeta Stadı’nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan maçta, Almanya ekibi Wolfsburg ile Fransa temsilcisi Olympique Lyon karşılaştı. Lyon mücadeleyi, 25. dakikada Eugenie Le Sommer, 44. dakikada Saki Kumagai ve 88. dakikada Sara Björk Gunnarsdottir’in attığı gollerle 3-1 kazanarak, üst üste beşinci, toplamda yedinci kez şampiyon oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi, çeyrek final maçlarıyla 21 Ağustos’ta yeniden başlamıştı. Üst üste dört kez şampiyon olan Lyon, turnuvada favori olarak gösteriliyordu. Lyon, çeyrek finalde Bayern Münih’i 2-1’le, yarı finalde ise Paris Saint-Germain’i 1-0’la geçerek adını finale yazdırmıştı. Diğer finalist Wolfsburg ise çeyrek finalde İskoçya temsilcisi Glasgow City’yi 9-1’le geçerek yarı finale çıkmıştı. Yarı finalde Barcelona’yla eşleşen Wolfsburg, Fridolina Rolfö’ün attığı gol ile turu 1-0’la geçerek final maçına çıkma hakkı kazanmıştı.

Dün oynanan UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalini, 25. dakikada Eugenie Le Sommer, 44. dakikada Saki Kumagai ve 88. dakikada Sara Björk Gunnarsdottir’in attığı gollerle 3-1 kazanan Olympique Lyon, üst üste beşinci, toplamda yedinci kez şampiyon oldu. Wolfsburg’un mücadeledeki tek golü ise 57. dakikada Alexandra Popp’tan geldi. 

Macron’dan Şampiyonlar Ligi finaline gönderme 

Şampiyonlar Ligi’nde Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 1-0 yenilen Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşamamıştı. Dün oynanan UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde yine bir Alman-Fransız mücadelesi vardı. Maçı 3-1 kazanan Lyon, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon oldu. Maçtan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ‘’Yine bir Alman-Fransız finali, bu defa Fransa kazandı’’ diye tweet attı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.