Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik Film Festivali’nde koronavirüse karşı dayanışma

Avrupa’nın ünlü film festivallerinin direktörleri, koronavirüs salgınından sert bir şekilde etkilenen film ve sinema sektörüne destek olmak amacıyla 2 Eylül Çarşamba günü Venedik Film Festivali’nin açılışında bir araya geldi.

Dünyanın en büyük film festivallerinden Cannes, Berlin, Rotterdam, San Sebastian, Locarno, Karlovy Vary ve Londra film festivallerinin direktörleri, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından bu yana düzenlenen ilk uluslararası film festivali için Venedik’e geldi. 

Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux, dayanışma için geldiğini belirttiği Venedik Film Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada “Yapmaya çalıştığımız şey kendimiz için değil, icra ettiğimiz meslek için. Filmlerimiz ve yönetmenlerimiz için” diye konuştu.

Jüri başkanlığı yapmak üzere Venedik Film Festivali’ne katılan sinema oyuncusu Cate Blanchett ise festivale gelerek, filmlerini koronavirüs salgınından dolayı zorlu koşullarda tamamlayan film yapımcıları ile dayanışma içinde olduğunu göstermek istediğini söyledi.

Festival direktörlerinin dünyanın dört bir yanından birbirlerini desteklemek üzere Venedik Film Festivali’ne gelmelerinin muhteşem bir şey olduğunu vurgulayan Oscar ödüllü oyuncu Blanchett, bu yılki Venedik Film Festivali için “Bu daha önce hiç tanık olmadığımız, daha az yerel ve daha bütünsel bir etkinlik” dedi.

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera da aylarca süren zorlukların televizyon ve internet yayın platformlarının büyümesine neden olduğunu ve bunun sinema salonlarına olumsuz bir etki yaptığını belirterek “Bugün sinema salonlarının rolünün kademeli olarak azalması riskiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Bu yıl Venedik’te en iyi film dalında verilecek olan “Golden Lion” (Altın Aslan) ödülü için önceki yıllara göre daha az sayıda, toplam 18 film yarışacak. Birincilik ödülünün sahibi olan film, festivalin sona ereceği 12 Eylül’de açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.