Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir umut: Beyrut patlamasından 30 gün sonra enkazın altından kalp atışı duyuldu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’u sarsan patlamadan tam bir ay sonra, arama kurtarma ekipleri enkazın altında bir kalp atışı tespit etti. Kurtarma ekipleri enkazı temizleme ve arama çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalara gönüllü olarak katılan Kasım Hater’in CNN’e verdiği bilgiye göre, bölgede yapılan çalışmalarda canlı birine ulaşılamadı. Ancak arama kurtarma köpeklerinin ve makinelerin aldığı sinyallerden yola çıkarak enkazın altında birinin bulunma ihtimali kuvvet kazandı.

Bir başka gönüllü, Mansur El Asmat “Enkazın altında birinin bulunduğuna eminiz, ancak yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz” dedi.

Kurtarma ekiplerince kullanılan aletler enkazın altında vücut sıcaklığı ve dakikada sekiz nefes alındığını tespit etti. Dün yapılan çalışmalarda ise dakikada 18 nefes duyuluyordu.

Enkazın altından yaşayan birinin çıkarılması ihtimali oldukça düşük gözükse de daha önce Haiti’de enkazın altında 28 gün hayatta kalmış biri kurtarılmıştı.

İngiliz Guardian gazetesine konuşan bir kırtarma ekibi görevlisi “Yüzde 99 ihtimalle hiçbir şey yok ama biz yine de bakmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamada en az 190 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 500 kişi yaralanmış ve 300 bin kişi evsiz kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.