Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP heyetinin, Sakarya’da saldırıya uğrayan işçilerin yaşadığı köyü ziyaret etmesine izin verilmedi

HDP, DBP ve DTK heyetinin, Sakarya’da fındık toplarken saldırıya uğrayan ailelerin yaşadığı Mardin’e bağlı Yücebağ Köyü’ne yapacağı ziyarete, jandarma tarafından salgın gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Kürdistani İttifak Çalışması içinde yer alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) temsilcileri, Sakarya’da saldırıya uğrayan işçileri köylerinde ziyaret etmek istedi. Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ Mahallesi girişinde bariyerlerle önlem alıp köye girişleri kapatan jandarma, aralarında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve milletvekillerinin de bulunduğu heyetin köye girişine, köyde koronavirüs salgını ve karantina olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Köye girişlerinin engellenmesi sonrası açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş şöyle konuştu:

“Bugün ziyaretimizi engellediler. Sakarya’da saldırıya uğrayan işçilere sahip çıkmayan askerler, orada kadınları tokatlayan ırkçılara karşı gelmeyen askerler, orada olan biteni engellemedi. Ancak bugün bizim köye gitmemizi engelliyor.

“Tüm bu saldırılar, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi zihniyetidir. Kürtçe konuşanlara dahi saldırıyorlar. Bu tehlike çok büyük. Asıl bölücülük yapanlar onlardır. Bölücülüğün tarihini yazıyorlar. Her gün et ve tırnağız diyenler, tek bir açıklama yapmış değiller. Biz buradan tekrar söylüyoruz, iç çatışmanın önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu duruma en fazla Türk halkı tepki vermelidir. Engellemeye gerekçe yapılan koronavirüsün bugüne kadar köyde görülmediğini biliyoruz. Karantina süreci ancak ve ancak bir yerde virüs tespit edildikten sonra başlar. Sorduğumuzda bize ‘Karantina için çalışmaları başlattık’ diyorlar. Bu, engellemeyi bizim için yaptıklarını gösteriyor.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.