Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile söyleşi: “Demirtaş’ın liderler ile ilgili ziyaret ve diyalog çağrısı haklı bulduğum bir husustur”

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Aydın Altaç, HDP’nin cezaevinde bulunan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ruşen Çakır’a yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Altaç, Demirtaş’ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e kahvaltı ziyareti ile ilgili sözlerini, “Kahvaltı ziyareti aslında geçmişte olmayan bir şey değildi. Geçmişte liderler bir araya geir, ülkenin sorunlarını görüşürlerdi. Son dönemde Türkiye’deki siyaset dili o kadar sertleşti, insanlar arasında ötekileştirme ve ayrıştırma politikaları  o kadar gelişti ki sayın Demirtaş’ın dile getirdiği insani ilişkilere maalesef günümüzde çok rastlayamıyoruz. İktidar ve ortağının kullandığı dil o kadar itici bir dil ki toplumu kamplaşmaya ayırmış bir durumda. Sadece Sayın Akşener ile değil, sayın genel başkanımızla, diğer liderlerle de o ziyaretlerin olması gerekir. Bu tür insani ilişkilerin mutlaka olması gerekir. Siyaset toplumu rahatlatmalıdır. Topluma gelecek ile ilgili bir umut aşılamalıdır. Demirtaş’ı haklı gördüğüm bir husustur” diye değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.