Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (3): Trabzonspor & Başakşehir

Süper Lig’in son şampiyonu <<Başakşehir ve son haftalara kadar şampiyonluk mücadelesi veren ancak Türkiye Kupası ile yetinen Trabzonspor’un 2020-2021 sezonu öncesi kadro yapısını, hazırlık maçlarını ve transferlerini Medyascope sizin için ele aldı. 

Transferler

Son şampiyon Başakşehir, dört büyüklere nazaran transferde durgun bir dönem geçirdi. Şampiyon kadrosunu mümkün olduğunca bozmak istemeyen Başakşehir; Elia, Clichy, Robinho ve Gökhan İnler’le sözleşme uzatmayarak yollarını ayırdı. Böylece takımın yaş ortalamasını düşüren Başakşehir, büyük bir maaş yükünden de kurtulmuş oldu. Furkan Soyalp’i Gaziantep Futbol Kulübü’ne kiralayan Başakşehir, Fenerbahçe’den sol bek Hasan Ali Kaldırım’ı, Hamburg’dan orta saha Berkay Özcan’ı ve Mısır takımı Pyramids’ten merkez orta saha oyuncusu Okechukwu Azubuike’yi kadrosuna kattı. 

Trabzonspor ise geçen sene gösterdiği başarılı performansta kilit oyunculardan Sosa ve Novak’ı ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptırırken Norveçli santraforu Sörloth’u takımda tuttu. Nemanja Andusic’le sözleşmesini fesheden bordo-movililer, devre arasında Stoke City’den kiralanan Badou Ndiaye’yi de Stoke City’ye geri gönderdi. Trabzonspor, Altınordu Futbol Kulübü’nden Muhammed Taha Tepe’yi ve Fenerbahçe’den Anıl Başaran’ı kadrosuna katarak takımı gençleştirmeye çalışırken Anders Trondsen, Stiven Plaza, Marlon Xavier ve Flavio gibi transferlerle de eksik bölgelerini güçlendirdi. 

Hazırlık maçları 

Trabzonspor, Samsunspor ve Rizespor’la oynadığı hazırlık maçlarında Samsunspor’a 2-1 yenilirken Rizespor’u 4-3 mağlup etti. İki maçta beş gol atan ve kalesinde beş gol gören Karadeniz ekibi, sezon öncesi çok hazır bir görüntü sergilemedi. 

Son şampiyon Başakşehir ise hazırlık maçlarına bir diğer İstanbul ekibi Kasımpaşa ile başladı. Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan Başakşehir, ikinci maçında Süper Lig’in yeni temsilcisi Fatih Karagümrük’le karşılaştı ve Demba Ba ve Eren Karakuş’un ayağından bulduğu gollerle rakibini 2-1 yendi.  

Başakşehir startı Hatayspor maçıyla veriyor

Son şampiyon Başakşehir sezona Süper Lig’in yeni ekiplerinden Hatayspor maçıyla başlıyor. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Başakşehir 14 Eylül Pazartesi günkü mücadele öncesi kağıt üzerinde favori olarak gözükse de Hatayspor, Galatasaray’la oynadığı hazırlık maçında iyi bir görüntü vermişti.

Trabzonspor ise Süper Lig’e derbi ile başlıyor. Bordo-mavililerin Beşiktaş’ı konuk edeceği maç öncesi önemli eksiklikleri bulunmuyor ve Beşiktaş’a nazaran daha hazır bir görüntü veriyor. Ancak Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş sürprizlere açık bir takım. 13 Eylül Pazar günü saat 20.00’da başlayacak maç koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.