Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, son siber saldırısında OTOKAR’ı da hedef aldı – Arda Mevlütoğlu ile söyleşi: “OTOKAR’a düzenlenen operasyonda şirket çalışanlarının kullandığı e-posta sunucusu taklit edilerek çalışanların bilgileri çalınmaya çalışıldı”

Kuzey Kore istihbaratıyla ilişkili Lazarus-Kimsuky hacker grupları 2019’da başladıkları siber operasyonların sonuncusunda içlerinde OTOKAR’ın da bulunduğu savunma sanayi şirketlerini hedef aldı. Hedefi askeri istihbarat toplamak ve sanal hırsızlık ve şantaj yoluyla para elde etmek olan Kuzey Koreli hacker grupları uluslararası güvenlik açısından artan bir risk oluşturuyor.

“Flaş Kobra” isimli operasyonun hedefi Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Hindistan ve İsrail’deki havacılık ve savunma sanayi şirketleri ve Güney Kore, Rusya, Ukrayna, Slovakya ve Türkiye’de cephane teknolojisi ve zırhlı araç üreten şirketlerdi. Lazarus’un en yaygın olarak olarak kullandığı yöntem “phishing” adı verilen, şirketlerin giriş sayfasının bir taklidi kurularak şirket çalışanlarının giriş bilgilerinin ele geçirilmesi saldırıları.

Flaş Kobra Operasyonu Çin’in desteklediği düşünülen Kuzey Koreli hacker gruplarının son siber saldırısıydı. Gruplar 2020 yılında oldukça aktifti ve yetkinliklerinin de artmasıyla büyüyen bir tehdit oluşturuyor.

Savunma politikaları uzmanı Arda Mevlütoğlu’nun Medyascope’a anlattığına göre OTOKAR’a düzenlenen operasyonda Lazarus grubu şirket çalışanlarının kullandığı e-posta sunucusu taklit edilerek çalışanların bilgilerini çalmaya çalıştı.

Lazarus ve Kimsuky gruplarının 2019 yılından beri savunma sanayi şirketlerine düzenlediği siber saldırıların hedefleri. Kaynak: IssueMakersLab

Arda Mevlütoğlu ile yaptığımız söyleşinin tamamı için tıklayınız:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.