Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden koronavirüs hakkında halka yalan söyleyen Trump’ı istifaya çağırdı – Trump: “Ben bu ülkenin amigosuyum, moral bozmak istemiyorum”

Demokrat başkan adayı Joe Biden çarşamba günü Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Michigan Eyaleti’nde düzenlediği mitingde, gazeteci Bob Woodward’ın yeni çıkan kitabında yer alan açıklamalar üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ı “halkın sağlığını bilerek riske attığı” gerekçesiyle istifaya çağırdı.

Woodward’ın kitabında yer alan 7 Şubat tarihli bir söyleşide Trump, Woodward’a koronavirüsün hava ile bulaştığını ve gripten daha ölümcül olduğunu açıklıyor. Ancak Trump söyleşiden bir ay sonra dahi, halka yaptığı açıklamalarda virüsün “büyütülmemesi gerektiğini” söyleyip grip kadar ölümcül olmadığını iddia ediyordu.

Trump, Woodward’ın kitabında yer alan söyleşinin gerçek olduğunu kabul etti ve kendini “Gerçek şu ki ben bu ülke için bir amigoyum” diyerek kendini savundu. Trump, güven vermek ve panik yaratmamak amacıyla “virüsün risklerini küçümseyerek” halka aktardığını söyledi.

Biden seçimlerde kritik bir rol oynayacak olan Michigan Eyaleti’nde yaptığı açıklamalarda “Trump’ın bilgisi vardı, virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu biliyordu. Bu ölümcül virüs ülkeyi mahvederken o görevini yapmadı. Bu ölüm-kalım durumunda ABD halkına ihanet etti” dedi.

Trump’ın virüs karşısındaki etkisizliğinin ihmalkarlık veya beceriksizliğin ötesinde sebepleri olduğuna işaret eden Biden, “Bütün bunlar borsa düşmesin, zengin arkadaşları para kaybetmesin diyeydi” dedi.

Trump’ın halka açık bir şekilde salgının boyutunu ve ciddiyetini kabul etmesi mart aynın ortasını bulmuş, ancak bu noktada ABD atması gereken adımların çoktan gerisinde kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.