Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van ve Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç ile söyleşi: “Bölgedeki vaka artışları bizi korkutuyor, böyle giderse ikinci-üçüncü dalgaları da göreceğiz”

Van ve Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kentte olduğu bugün (10 Eylül), Van’daki koronavirüs mücadelesindeki son durumu Medyascope muhabiri Ferit Aslan‘a anlattı. Tabip Odası Başkanı Dr. Yaviç, Van başta olmak üzere bölgedeki koronavirüs vakası artışlarının kendilerini korkuttuğunu, mevcut tedbirsizliğin devam etmesi ve kış mevsimindeki grip vakaları ile birlikte ikinci ve üçüncü dalgayı bile görebileceklerini söyledi. Pozitif çıkan vakaların kontrolsüz ve tedbirsiz bir şekilde eve gönderilmesinin vaka artışında etkili olduğunu da söyleyen Dr. Yaviç, “İlk dönemlerde filyasyon çalışmaları iyi yürütülüyordu. Ancak vaka sayılarının artması ve normal yaşam denenerek tedbirlerin elden bırakılması ile o çalışma da yeteri kadar yürütülemedi ve sağlık çalışanları zor durumda kaldı” dedi.

Van ve Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç, Sağlık Bakanı Koca’nın salgınla ilgili tabip odası ile görüşmediğini belirterek “Biz buradan resmi makamlardan veri ve bilgi alamıyoruz. Yaklaşık bir aydır resmi olarak Van ve Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü’nden veri istememize rağmen bilgi alamadık. Mücadelede şeffaf olunmadığı ve paydaşlarla birlikte mücadele yürütülmediği için maalesef her geçen gün sorun giderek büyüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.