Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (6): Fatih Karagümrük & Kasımpaşa

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu bugün (11 Eylül) başlıyor. Medyascope daha önce şampiyonuk yaşamış takımları ve Anadolu takımlarını ele almıştı. Şimdi ise İstanbul takımlarından Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa’yı ele alıyor. 

Fatih Karagümrük Süper Lig’in yeni takımlarından biri. Karagümrük bu sene transfere hızlı başladı. Fenerbahçe’den Mevlüt Erdinç, Beşiktaş’tan Enzo Roco, eskiden Fenerbahçe forması giymiş ve Süper Lig’de gol krallığı yaşamış Aatif Chahechouhe’yu kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti. Eric Lichaj, Ervin Zukanovic, Emiliano Viviano ve Vato Arveladze de kadroya katılan diğer isimler oldu. 

Engin Bekdemir, Barış Başdaş, Murat Hocaoğlu, Raheem Lawal, Sercan Yıldırım, Bojan Saranov, Barış Özbek, Yalçın Ayhan, Innocent Emeghara ile yollar ayrıldı. 

Süper Lig’in ilk maçında Yeni Malatyaspor karşısında üç puan mücadelesi verecek. Mücadele 12 Eylül Cumartesi günü 17.00’de başlayacak. 

Kasımpaşa, harcama limitlerine Fenerbahçe ile birlikte en çok itiraz eden takımdı. Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto etmek için, kaleci Fatih Öztürk’ü Galatasaray’a, Mame Thiam’ı Fenerbahçe’ye bonservissiz bir şekilde verdi. Daha sonra da Ricardo Quaresma, Olivier Veigneau, İlhan Depe, Murat Can Yıldız, Mehmet Enes Sarı ve Furkan Çetinkaya ile yollarını ayırdı. 

Güç kaybeden mavi-beyazlı ekip kadrosuna Julian Jeanvier, Alan, Ahmet Oğuz, Feyzi Yıldırım, Ertuğrul Taşkıran, Yasin Dülger ve Kevin Varga’yı kattı. 

Kasımpaşa Süper Lig’e Kayserispor karşısında “merhaba” diyor. 13 Eylül Pazar günü 17.00’de başlayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.