Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beş yıl önce 13 yaşındaki Z.D.’ye cinsel istismarda bulunan S.D., 36 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı

Diyarbakır’da, beş yıl önce 13 yaşındaki Z.D.’ye cinsel istismarda bulunan S.D.’nin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanığa 36 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin de müdahil olduğu nitelikli cinsel istismar davasında karar çıktı. Yaklaşık beş yıldır süren yargılamada mahkeme, olay tarihinde 13 yaşında olan Z.D.’ye nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan S.D.’yi 36 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca S.D.’nin tutuklanmasına da karar verdi ve S.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.