Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA: “Futbol sektörü, koronavirüs salgını sebebiyle 14 milyar dolar kaybetti”

Futbol, maçların boş stadyumlarda oynanması ve televizyon gelirlerinin azalmasından dolayı koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), küresel çapta sektörün salgın dolaylı kaybını 14 milyar dolar olarak açıkladı. Bu neredeyse 46 milyar dolarlık futbol sektörünün üçte biri oranında bir rakam.  

Salgın, şimdiden 150’nin üzerinde futbol kulübünün finansal destek için FIFA’ya başvurmasına sebep oldu.  

FIFA’nın üst düzey yöneticilerinden Olli Rehn, “Bu çok büyük rakam. Gençlerin yetiştiği akademiler de dahil tüm sektörü etkiliyor. Salgının etkileri önümüzdeki yıl da sürecek” dedi.   

Rehn, salgının en çok Avrupa’yı etkilediğini, Latin Amerika futbolunun da salgından büyük zarar gördüğünü açıkladı. Geçen ay Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli, üye kulüplerin zararının 4.7 milyar euro olduğunu duyurmuştu.  

Halihazırda, her ulusal futbol federasyonu FIFA’dan 1 milyon dolarlık yardım talep edebiliyor.  

Forbes dergisinin raporuna göre, dünyanın en çok kazanan futbolcusu Lionel Messi’nin yıllık geliri 126 milyon dolar. İkinci sırada 117 milyon dolarla Cristiano Ronaldo, üçüncü sırada ise 96 milyon dolar ile Neymar yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.