Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Muş Kurucu İl Başkanı Elif Çelik ile söyleşi: “Aşiretler ve zengin adaylara rağmen DEVA Partisi, kurucu il başkanlığı için beni tercih etti”

Medyascope özel yayınına katılan DEVA Partisi Muş Kurucu İl Başkanı Avukat Elif Çelik, daha önce hiçbir siyasi partiye kendisini yakın hissetmediğini söyledi ve “Kurucu il başkanlığı için büyük aşiretlerden ve çok zengin ailelerden başvurular yapılmıştı. Kurucu il başkanlığını bana vereceklerini tahmin etmiyordum. Ama partimiz, liyakate önem verdiğinin göstergesi olarak beni tercih etti, çok olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

“HDP, Muş’u kadın siyasetçilere alıştırdı”

Çelik, partinin tüzük ve programını inceledikten sonra başvuru yaptığını ve il başkanı olarak atandıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Muş’ta kadın siyasetçi olmanın zor olduğunu dile getiren Çelik, “HDP, Muş’u kadın siyasetçilere alıştırdı. Hem DEVA Partisi’ni hem de Genel Başkanımız Ali Babacan’ı insanlar kurtarıcı olarak görüyor. Bugüne kadar olumsuz bir tepki görmedik. En büyük sorunumuz, ekonomi, hak ve özgürlükler ve adalettir. Sorunların temel kaynaklarından biri Kürt sorunudur. DEVA Partisi’nin Kürt sorununun çözümüne bakışı ve çözüm önerisi, olumlu karşılık bulmaktadır. Anadili bir çatışma alanı haline gelmekten çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.