Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polis kurşunu ile ölen Kemal Kurkut’un davası, heyet değişikliği nedeniyle ertelendi: Karar duruşması 17 Kasım’da

Diyarbakır’da, 2017’deki Nevruz kutlamaları sırasında polis kurşunu ile öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un davası, heyet değişikliği 17 Kasım 2020 tarihine ertelendi.

Kemal Kurkut’un katil zanlısı Y.Ş. hakkında “olası kasıtla öldürme” suçundan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 11. duruşması bugün (22 Eylül) yapıldı. Sanık polis memuru Y.Ş. ve avukatının gelmediği duruşmaya, Kurkut ailesinin avukatları Mehmet Emin Aktar, Cihan Aydın, Serdar Çelebi, Sidar Avşar, Mehmet Öner ve Muhlis Oğurgül katıldı.

Polis, duruşma öncesinde adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken
duruşmayı izlemek isteyen HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun ve gazeteciler salgın nedeniyle duruşma salonuna alınmadı.  

Mahkeme başkanı, heyet değişikliği nedeniyle karar verilemeyeceğini ve Y.Ş.’nin 26 Haziran’da olaya ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı’ndan bilirkişi raporu alınması talebinde bulunduğunu söyledi.

İddia makamı ise önceki duruşmada sunduğu esas hakkında mütalaasını tekrarlayarak sanığın olay anındaki durumu ve atış sayısı dikkate alındığında aşırılığa kaçarak silah kullanıldığına dikkat çekip, sanığın “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan üç yıldan dokuz yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kısa süren duruşmada, avukatlar önceki savunmalarını tekrarlayarak esas hakkındaki mütalaaya karşı sonraki celsede savunma yapacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle karar verilmek üzere duruşmayı 17 Kasım’a erteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.