Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci hafta: Hatayspor dokuz kişi, bir puan, Başakşehir iki hafta, sıfır puan ve Adam Bareiro

Süper Lig’de ikinci hafta maçları tamamlandı. Medyascope, ikinci haftaya damga vuran olayları ve sonuçları derledi. 

İki hafta sıfır puan

Başakşehir birçok futbolsever tarafından bu sene de şampiyonluğun favorilerinden biriydi. Fakat Başakşehir’in iki hafta sonunda ligin son sırasında olacağını kimse tahmin edemezdi. Bu düşüşü geçen sene de yaşayan İstanbul temsilcisi, süregelen başarısız ilk haftalar grafiğini koruyor. Son şampiyon Başakşehir, Galatasaray karşısında neredeyse net bir gol fırsatı dahi yakalayamadı.

Dokuz yıl aradan sonra Galatasaray’a dönen Arda Turan, adeta yeniden doğmuşcasına göze hoş gelen bir futbol oynuyor. Galatasaray’da bu sene kendi hikayesini yazdıracak bir diğer isim de Taylan Antalyalı gibi duruyor. Taylan geçen sene çok süre alamasa da, ikinci yarı girdiği maçlarda çok etkili olamamıştı. Bu sene Galatasaray orta sahada kadro sıkıntısı yaşasa da 25 yaşındaki futbolcu bu eksikliği neredeyse hissettirmedi. Galatasaray’da haftaya damgasını vuran bir diğer isim ise Younes Belhanda oldu. 30 yaşındaki Faslı futbolcu geçen sene taraftarla yaşadığı sıkıntılar, disiplinsiz tavırları ve agresif tutumuyla istenmeyen kişi halindeydi. Bu yaz transfer sezonu açılır açılmaz satılması için uğraşıldı fakat takımda kaldı. Belhanda, Başakşehir karşısında, hem attığı gol hem de orta sahadaki dinamizmi ile takımına can veren isimlerden biriydi.

Mücadelede 16. dakikada penaltı kazanan sarı-kırmızılı ekip, Radamel Falcao’nun düzgün vuruşuyla 1-0 öne geçti. İkinci yarıda sahneye çıkan isim Belhanda oldu ve 76. dakikada ayağının dışıyla düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Galatasaray maçı bu skorla kazanırken önümüzdeki pazar günü (27 Eylül) oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı. 

Hatayspor’dan savunma dersi 

Hatayspor, tarihinde ilk kez mücadele verdiği Süper Lig’de, çok sürpriz bir başlangıçla lige ‘’Merhaba’’ dedi. Geçen hafta son şampiyon Başakşehir’den üç puan alan Akdeniz ekibi, bu hafta Fenerbahçe deplasmanında, dokuz kişi kalmasına rağmen bir puanı çıkarttı. Hatayspor, futbol okullarında ders olacak nitelikte yaptığı alan savunması ve adam adama paylaşımı ile ilk yarı Fenerbahçe’yi kitledi. İkinci yarı Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un oyuna Jose Sosa ve Sinan Gümüş’ü dahil etmesine rağmen birkaç pozisyon dışında fırsat vermeyen Akdeniz ekibi, mücadeleden şut atamadan bir puanla ayrıldı. 

Alanyaspor’u taşıyan Paraguaylı 

Alanyaspor, scouting başarısıyla ligde örnek takımlardan biri. Geçen sene lige damga vuran forveti Papiss Cisse ile sözleşme uzatmayan Antalya temsilcisi Cisse’nin yerine, bu sene Paraguaylı Adam Bareiro’yu getirdi. 24 yaşındaki futbolcu, Meksika’nın Monterrey takımından bir seneliğine kiralandı.

Bareiro geçen hafta suskun olsa da bu hafta attığı iki golle Alanyaspor’u üç puana taşıdı. Kayserispor karşısında, Bareiro’nun takipçiliği Alanyaspor’a üç puanı kazandırdı. 45+5’inci dakikada Juanfran’ın çektiği şutu, Silviu Lung kontrol edemeyince topu iyi takip eden Adam Bareiro, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 77. dakikada Alanyasporlu Efecan’ın şutunu kaleci Lung bir kez daha sektirdi. Dönen topta bir kez daha takipçiliğini konuşturan Bareiro, sert ve düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 

Süper Lig’de ikinci hafta tamamlandı. Sonuçlar şöyle: 

Yeni Malatyaspor-1 / Göztepe-1 

Gençlerbirliği-0 / Konyaspor-0

Denizlispor-0 / Trabzonspor-0 

Alanyaspor-2 / Kayserispor-0 

Beşiktaş-1 / Antalyaspor-1

BB Erzurumspor-1 / Sivasspor-2 

Kasımpaşa-2 / Rizespor-0 

Gaziantep FK-2 / Fatih Karagümrük-2

Başakşehir-0 / Galatasaray-2

Fenerbahçe-0 / Hatayspor-0

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.