Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakimlik sınavında tek soruluk mülakat iddiaları – Batman Barosu Başkanı Hamit Çakan ve Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ile söyleşi

Adalet Bakanlığı’nca son yapılan hakim ve savcı sınavında dereceye giren bazı adayların mülakatlarda elenmesine baro başkanları tepki gösterdi. Batman Barosu Başkanı Hamit Çakan, Batman’da yazılı sınavı kazanıp mülakatta kazanan hiçbir kişinin olmadığını belirterek “Ülkem, bölgem ve kentim adına endişeliyim. Mülakat kaldırılmalıdır” dedi. Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ise yazılı sınavın artık formalite olduğunu ve mülakatın, sınavı yapanların kendi politik ve ideolojik görüşleri doğrultusunda mesleğe kabul gören bir format olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.