Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir şehrin hikayesi – Ermenek (2): Yerin altından yerin üstüne

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü’nde yaşayan Bülent Kuzu, evli ve iki çocuğu var. Emekli maden işçisi Kuzu, Ufuk Çeri’nin sorularını yanıtladı.

Madenden emekli olmasına rağmen dönem dönem tekrar madende çalışmak zorunda kalan Kuzu “1.700 TL emekli maaşı alıyorum. Bu da ihtiyaçlara yetmiyor” dedi.

Babası ve dedesi de madenci olan Kuzu, “Su kaynakları yetersiz olduğu için tarımdan verim elde edemiyoruz. Geçim için tarım yeterli gelmiyor. Ancak kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz” diye konuştu.

Kuzu, yedi yaşındaki kızını okula gönderemediğini de anlattı: “Biraz koronavirüsü bahane ettik. Ama esas mesele ekonomik sıkıntılar. Ekonomimiz hiç iyi olmadı. ‘Emekli olacağız, hayatımız daha iyi olacak’ dedik. Ama şimdi daha kötü. 1.700 TL kime, neye yeter? Çalışmak zorunda kalıyoruz. Kızımı denize götüreceğim diye söz verdim ama gidemedik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.