Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (45): Umudu hep koruyoruz ama neden daha fazla güçlenemiyoruz?

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken‘de HDP’ye yönelik operasyonun ilk birkaç günlük tepkilere bakıldığında siyasi iktidarın istediği etkiyi yaratmak bakımından boşa çıktığını belirtiyor ve umutların korunduğunu ve toplumsal muhalefetin HDP’nin yanında yer aldığını söylüyor. Bununla birlikte demokratik muhalefetin akıl almaz ölçülerde baskıcı iktidar uygulamaları ve ekonomiden dış politikaya birçok alanda yaşanan olumsuzluklara rağmen neden bir türlü yeterince güçlenemediğini de tartışıyor. Düşünceyi demokratikleştirme yönünde bir çaba göstermeksizin ve meseleleri çok yönlü ele almaksızın güçlenmenin sağlanamayacağını ifade ediyor. Örneğin bu operasyon bağlamında 6 – 8 Ekim olaylarının ya da Kobani’de ne olduğunun üzerinden atlayarak konuşmanın da güç kazanmanın önünde bir engel oluşturduğunu belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.