Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020-21 yaz transfer sezonu sona erdi: Transferin son gününde Süper Lig takımlarında yaşananlar

Türkiye ile beraber pek çok ülkede 2020-21 yaz transfer sezonu dün (5 Ekim) sona erdi. Dünya çapında ‘’Deadline day’’ olarak bilinen transferin son gününde Süper Lig kulüpleri tarafından yapılan transferleri Medyascope sizin için derledi. 

Fenerbahçe

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe’nin harcama limitini 177 milyon 573 bin 89 TL olarak belirlemiş, bu limiti az bulan sarı lacivertliler Bankalar Birliği ile anlaşma imzalayarak Vedat Muriqi’yi 17.5 milyon euroya Lazio’ya, Jailson’u ise 4.55 milyon euroya Çin’e satmıştı. Böylece finansal anlamda elini güçlendiren Fenerbahçe, harcama limiti sorununu çözdükten sonra tam 18 transfer yaptı. Sarı lacivertliler transferin dünkü son gününde ise ise üç yeni transfer açıklayarak kadrosuna Dimitrios Pelkas, Diego Perotti ve Kemal Ademi’yi kattı. 

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1313206520482598913

Başakşehir 

Ligde bu sezon henüz üç puanla tanışamayan son şampiyon Başakşehir, transferin son gününde Fenerbahçe’den Deniz Türüç’ü kiralık olarak ve bir dönem Fenerbahçe forması da giyen 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Giuliano de Paula’yı da bonservisiyle birlikte üç yıllığına kadrosuna kattı.

https://twitter.com/ibfk2014/status/1313223088901894145

Beşiktaş 

Transferin son gününde Leicester City’de forma giyen 29 yaşındaki Cezayirli futbolcu Rachid Ghezzal’i kadrosuna katan siyah beyazlıların kanat oyuncusunun transfer evrakını TFF’ye yetiştirmek için moto kuryeyi tercih etmesi sosyal medyada çok konuşuldu.

Galatasaray 

Galatasaray transferin son gününü sessiz geçirdi. Uzun süredir yönetimden transfer bekleyen taraftarlar, transfer gelmeyince sosyal medya üzerinden yönetimi istifaya çağırdı. Galatasaray, her ne kadar transfer yapmasa da transferin son gününde eski futbolcusu Alex Telles’in Manchester United’a transfer olmasıyla Telles’in bir önceki kulübü Porto ile yaptığı sözleşme uyarınca 850 bin euro gelir elde etti. 

https://twitter.com/ManUtd/status/1313170194072821770

Kayserispor 

Kayserispor, şu an için “Türkiye futbol tarihinin ilk ve tek kadın kulüp başkanı” unvanını elinde bulunduran Berna Gözbaşı yönetiminde transferin son gününde sürpriz iki transfere imza attı. Bir dönem Beşiktaş forması giyen 34 yaşındaki Portekizli orta saha Manuel Fernandes ile sözleşme imzalayan İç Anadolu ekibi ayrıca, geçen sene Başakşehir ile şampiyonluk yaşayan Avustralyalı sol bek Aziz Behich’i de kadrosuna kattı. 

https://twitter.com/KayserisporFK/status/1313169866413748224

Rizespor 

Çaykur Rizespor, transferin son gününde dört yeni transfer açıkladı. Fenerbahçe’den Murat Sağlam’ı kiralayan Karadeniz temsilcisi, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen İsmail Köybaşı ve Alanyaspor’da forma giyen Onur Bulut’u da kadrosuna kattı. Mavi-yeşilliler dış transferde ise Sırp ekibi Kızılyıldız’dan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Dusan Jovancic’le bir yılı opsiyonlu üç senelik sözleşme imzaladı. 

Yeni Malatyaspor 

Yeni Malatyaspor, transferin son gününde Süper Lig’in tecrübeli futbolcularından Olcay Şahan’ı kadrosuna kattı. 33 yaşındaki milli futbolcu ile bir senelik sözleşme imzalayan sarı-kırmızılı ekip, transferi sosyal medya hesabından duyurdu. 

Alanyaspor 

Milli aradan önde liderlik koltuğuna oturan Alanyaspor, Beşiktaş’tan 21 yaşındaki genç stoper Alpay Çelebi ile iki senelik sözleşme imzaladı. Genç futbolcu geçen sezonda da Alanyaspor’da kiralık olarak forma giymişti.

Gaziantep FK

Gaziantep, uzun yıllar İngiltere’nin Everton kulübünde forma giyen 33 yaşındaki Belçikalı futbolcu Kevin Mirallas’ı kadrosuna kattı. Kırmızı- siyahlı ekip, dün doğum günü olan Mirallas için yaptığı ilginç bir paylaşımla yeni transferini duyurdu. 

Trabzonspor 

Bordo-mavili ekip, zayıf karnı olan stoper mevkii için Brezilya’nın Palmeiras kulübünden 29 yaşındaki Vitor Hugo’yu kadrosuna kattı.

Denizlispor 

Bu sene yaptığı iddialı transferler ile dikkat çeken Denizlispor, transferin son saatlerinde 32 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Mathieu Dossevi ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.