Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan partisinin il kongresi için yarın Diyarbakır’a gidiyor: Ayrım yapmadan, tüm STK, oda ve sendika temsilcileriyle görüşecek

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan yarın (10 Ekim) yapacağı Diyarbakır ziyaretinde, önce iş camiasını temsil eden 21 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcisi ile görüşecek, akşam yemeğinde ise ayrım yapmadan kentteki tüm STK, oda ve sendika temsilcileri ile bir araya gelecek. DEVA temsilcileri, hiçbir ayrım yapmadıklarını, kamuoyunda AK Parti’ye ve HDP’ye de yakın olarak bilinen STK’ların tümünü yemeğe davet ettiklerini söyledi. Yemekte, Babacan’ın konuşmayacak ve davetlileri dinleyecek.

Diyarbakır’a partisinin il kongresi için yarın (10 Ekim) yönetim kadrosunun önemli isimleri ile çıkarma yapacak olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın programının ayrıntıları netleşti. Önce Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret edecek olan Babacan, burada DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve kentteki iş camiasını temsil eden 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile bir araya gelecek. DTSO ziyaretinin ardından partisinin il kongresine katılacak olan Babacan, daha sonra geçmişte eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın da esnafı ziyaret ettiği merkez Sur ilçesinde esnafla buluşacak.

Diyarbakır’daki son programında ise DEVA Partisi lideri Babacan, kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekte bir araya gelecek. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, yemeğe kentte bulunan tüm STK, oda ve sendika temsilcilerini davet ederken davet için rezerv uygulamadı. Yemeğe kamuoyunda hem AKP’ye hem de HDP’ye yakın olarak bilinen sivil toplum kuruluşlarının çağrıldığı ve İslami STK’ların da davet edildiği öğrenildi. Yemekte, Babacan’ın konuşmayacağı, yemeğe katılan STK, oda ve sendika temsilcilerini dinleyeceği de belirtildi.

Babacan’ın Diyarbakır’a gelişi nedeniyle DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı yollara Türkçe ve Kürtçe pankartlar astı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.