Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olağanüstü sezonun, öne çıkan istatistikleriyle NBA Finali

74. NBA Finalleri geride kaldı. Los Angeles Lakers ile Miami Heat’in karşılaştığı finallerde şampiyonluğa Los Angeles Lakers uzanırken ilginç istatistikler ortaya çıktı. 

-NBA Komisyoneri Adam Silver ve ekibinin oluşturduğu “Bubble” ortamında yapılan koronavirüs testlerinde kimse pozitif çıkmadı. 

Los Angeles Lakers 17. şampiyonluğuna ulaşarak Boston Celtics ile şampiyonluk sayısını eşitledi. 

LeBron James, dördüncü kez NBA Finalleri’nin MVP’si (En Değerli Oyuncu) olurken, Michael Jordan’ın altı finaller MVP’sine en çok yaklaşan isim olmayı başardı. 

-LeBron James geride bıraktığı 10 NBA finalinde 11 triple-double’a ulaşarak, kendisine ait olan rekoru geliştirdi. 

LeBron James ve Anthony Davis, NBA play-offları’nda yüzde 50 saha içi isabetiyle 25 sayının üzerinde ortalama ile oynayan ilk ikili oldu. 

-Los Angeles Lakers 3. çeyrekleri önde bitirdiği 57 maçın hepsini kazanma başarısını gösterirken, LeBron James’in sakatlık yaşamadan bitirdiği 2018 sezonuna ve geride bıraktığımız sezona bakıldığındaysa aynı istatistik 112 galibiyet, 1 mağlubiyet.  

Anthony Davis, tarihte triple crown (NCAA, NBA, Olimpiyat şampiyonlukları) yaşayan sekizinci oyuncu oldu. Bunu başarabilen son isimse Michael Jordan’dı. 

-Los Angeles Lakers’ın oyun kurucusu Rajon Rondo, hem Los Angeles Lakers’ta hem de Boston Celtics’te şampiyonluk yaşayan ilk oyuncu oldu. 

-Rajon Rondo 2020 NBA play-offları’nda benç’ten gelerek yaptığı 105 asistle, Manu Ginobili’ye ait olan benç’ten gelerek en çok asist yapma rekorunu ele geçirdi. 

Danny Green, farklı takımlarla iki yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşayan altıncı oyuncu olma başarısı gösterdi. 

-Miami Heat’in yıldız çaylağı Tyler Herro, NBA Finalleri’ne ilk beşte başlayan en genç oyuncu oldu (20 yıl 256 gün).  

– Finalin kaybeden ismi Miami Heat’in yıldızı Jimmy Butler, son dört maçta oynanan 192 dakikanın 180’ninde parkede yer alarak (yüzde 93,8), 2004 yılında forma giyen Kobe Bryant ile birlikte final serisinde en uzun süre forma giyen isim oldu. 

– Ve son olarak…Kostas Antetokounmpo, NBA 2020 Normal Sezon MVP’si olan ağabeyi Giannis Antetokounmpo’dan önce NBA şampiyonluk yüzüğüne ulaşma başarısını gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.