Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yurttaş Postası (89) – Kadın kooperatifleri: Ekonomik ve sosyal iyileştirme – Hülya Tuncel ve Şahide Ağaoğlu ile söyleşi

Yurttaş Postası‘nda bu hafta, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği‘nden (EKAMEDER) Şahide Ağaoğlu ve Havsa Kadın Kooperatifi’nden Hülya Tuncel ile kadın kooperatiflerinin ekonomik ve sosyal iyileştirme prensiplerini ve kadın kooperatiflerine yönelik destekleri konuştuk. Ağaoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yürüten EKAMEDER’in kuruluşunu, hangi faaliyetleri yürüttüklerini ve bölgedeki kadın kooperatiflerine nasıl destekler sunduklarını aktarırken; Tuncel, Havsa Kadın Kooperatifi’nin nasıl kurulduğunu, neler ürettiklerini, hangi zorluklarla karşılaştıklarını ve bunların üstesinden gelmek için ne tür desteklere ihtiyaç duyduklarını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.