Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: Adli tıptan sonra polis kriminal raporu da Musa Orhan’ı yalanladı

Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettiği ve ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuksuz yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan’ı adli tıp raporundan sonra polisin hazırladığı kriminal rapor da yalanladı. Orhan daha önce verdiği ifadede İpek Er ile ne zorla ne de rızası ile cinsel ilişkiye girmediğini söylemişti. Ancak, dava dosyasına giren kriminal rapora göre, olay yerinde bulunan battaniye ve yastık kılıfı üzerinde yapılan incelemede, İpek Er’e ait kan örneği ile Musa Orhan’a ait meni içeren vücut sıvı örneğinin karışık halde bulunduğu tespit edildi.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hâkim karşısına dün ilk kez Ankara’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile çıkan tutuksuz sanık eski uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebi reddedilirken polis kriminal raporunun dosyaya girdiği ortaya çıktı. Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan beş sayfalık raporun sonuç kısmında yer alan tespitler, daha önce “İpek Er ile zorla veya rızası ile birlikte olmadım” diyen Orhan’ı yalanladı. “Raporun ön inceleme neticesinde” başlıklı bölümünde şöyle denildi:

“Otozomal STR bölgelerine göre;

A-7 ve 8 nolu bulguların A ile işaretlenen bölgeleri üzerinde bulunan vücut sıvısı örnek örnekleri 6 nolu bulgu üzerinden epitel hücre olabileceği değerlendirilerek, alınan örnek ile 9 nolu bulgu üzerinden tarafımızca toplanan zayıf kök yapısına sahip kıl örneği genetik analizlere cevap vermemiştir.

B-6 ve 9 nolu bulguların A, 10 nolu bulgunun ise B ile  işaretlenen bölgeleri üzerinde incelenen meni örnekleri ve 8 nolu bulgunun B ile işaretlenen bölgesi üzerinde incelenen kan örneği A1 kodlu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneği ile genotipik olarak uyumludur.

C-2 ve 3 Nolu vajinal swaplar ile 4 ve 5 nolu anal sınav swaplar A1 kodlu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneğinden farklı olup bayan genotipik özelliktedir.

D-11 nolu bulgunun B ile işaretlenen bölgesi üzerinde incelenen meni örneği C paragrafında belirtilen bayan genotipi ile A1 kodlu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneğinden farklı olup erkek genotipik özelliktedir.

E-6 nolu bulgunun B ile işaretlenen bölgesi üzerinde incelenen meni örneğinde A1 kodlu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneğinden elde edilen genotip ile birlikte C ve D paragraflarında belirtilen genotiplerden farklı ve erkek genotipik özellik, karışık olarak bulunmuştur.

F- 9 nolu bulgunun B, 10 nolu bulgu’nun ise, A ile işaretlenen bölgeleri üzerinde incelenen meni içeren vücut sıvısı örneklerinde ve 9 ve 11 nolu bulguların C ile işaretlenen bölgeleri üzerinde incelenen kan örneklerinde A1 nolu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneğinden elde edilen genotip ile C paragrafında belirtilen bayan genotip karışık olarak bulunmuştur.

G- 11 nolu bulgunun A ile işaretlenen bölgesi üzerinde incelenen meni içeren vücut sıvısı örneğinde; 1 kodlu şüpheliden alındığı belirtilen kan örneğinden elde edilen genotip ile C ve D paragraflarında belirtilen genotipler karışık olarak bulunmuştur.”

İddianamedeki ifadesinde “Cinsel ilişkiye girmedim” demişti

Sanık Musa Orhan, iddianamede yer alan ifadesinde İpek Er’in cinsel saldırı suçlamasını kabul etmeyerek şunları söylemişti: “İpek ile sosyal medyadan tanıştık. Ne zorla ne de rızası ile cinsel ilişkiye girdim. ‘Benimle kaçar mısın?’ demedim. İddia ettiği gibi haziran ayında köyüne gitmedim. Sekiz-dokuz aydır tanışıyoruz. Ama sevgili değiliz. İpek beni arayarak Siirt’te olduğunu söyledi. Telefonunu sattığını, parasının bittiğini, kendisine yardımcı olmamı istedi. Hatta benim evimde kalıp kalamayacağını sordu. Ben ‘Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim’ şeklinde bir şey söylemedim. Evimde kaldığı akşam yatağımda oturmuştu. Aramızda sadece sevişme oldu, daha ilerisi olmadı. Ben kesinlikle akşamdan sonraki gün onunla ilişkiye girmedim. Sabaha İzmir’e gideceğini söyledi. 450 lira verdim. Kendisine bilet aldığımda isminin İpek olduğunu öğrendim. Bana adının Bahar olduğunu söylemişti. İzmir’e gittiğinde beni aradı, ‘Beni başından savmak için İzmir’e gönderdin’ dedi. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.