Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kobani soruşturmasında ifade veren Ahmet Türk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kobani soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı. Mardin Adliyesi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Adliyesi’ne bağlanarak savcılığa ifade veren Türk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kamuoyunda 6-8 Ekim olayları olarak bilinen Kobani olaylarına dair soruşturma kapsamında ifade veren Ahmet Türk’e olaylardan önce 20 Eylül 2014 tarihinde yaptığı basın açıklaması ve HDP’li yetkililer ile Kobani’ye yaptığı ziyaret ile ilgili sorular yöneltildi.

Mardin Adliyesi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Adliyesi’ne bağlanarak savcılığa ifade veren Türk’e, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, parti yöneticileri ve avukatları eşlik etti. Türk ifadesinde, basın açıklamasını Kobani’de yaşananlara dikkat çekmek için yaptıklarını, HDP’li vekiller ile birlikte Kobani’ye ziyaretlerini ise resmi makamlardan alınan izin doğrultusunda yasal bir şekilde düzenlediklerini ve oradaki yerel yetkililer ile görüştüklerini söyledi.

Ahmet Türk ifadesinin ardından yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.