Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New Yorker dergisinin çevrimiçi toplantısında mastürbasyon skandalı: Dergi yazarı Jeffrey Toobin ücretsiz izne çıkarıldı

New Yorker dergisi yazarı ve CNN’in 25 yılı aşkın süredir hukuk danışmanlığını yürüten Jeffrey Toobin’in bir Zoom toplantısı sırasında mastürbasyon yaptığı iddia edildi. Bunun üzerine Toobin dergi yönetimi tarafından ücretsiz izne çıkarıldı. 

Önceki gün, olay hakkında konuşan Toobin ‘‘Kameram kapalı sanıyordum, çok utanç verici bir hata yaptım. Eşimden, ailemden, arkadaşlarımdan ve iş arkadaşlarımdan özür dilerim’‘ dedi. 

Toobin’in mastürbasyon yaptığı Zoom toplantısında, New Yorker çalışanlarıyla birlikte radyo kanalı WNYC’nin çalışanları da yer alıyordu.

Jeffrey Toobin

New Yorker editörü David Remnick personele gönderdiği e-postada ”Bugün çeşitli haberlerde de görmüş olabileceğiniz gibi yazarlarımızdan Jeffrey Toobin geçen hafta bir Zoom toplantısı sırasında gerçekleşen olaydan sonra izne çıkarıldı. Lütfen bu tür konuları ciddiye aldığımızdan ve araştırdığımızdan emin olun” dedi. CNN ise Toobin’in kişisel sebeplerden ötürü bir süre izin istediğini belirten bir açıklama yaptı.

Görüntülü sohbet uygulaması Zoom koronavirüs salgını döneminde dünyada oldukça yaygın bir şekilde kullanıldı ve halen en çok kullanılan uygulamalardan biri. Toobin, Zoom sebebiyle başı derde giren ilk insan değil.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun bakanlar ve üst düzey memurlarla Zoom üzerinden yaptığı toplantı sırasında, toplantıdaki kişilerden biri kamerasını kapatmayı unutarak duşa girmişti. İspanya’da ise belediye meclis üyesi Bernardo Bustillo, meclis çalışanları ile yaptığı toplantı sırasında aynı şekilde kamerasını açık unutarak duşa girmiş, ardından istifası istenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.