Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de beşinci hafta: 59 sene sonra bir semt derbisi

Süper Lig’in beşinci haftasında uzun bir süre sonra ilkler yaşandı. 59 sene sonra İstanbul’un en köklü semt derbilerilerinden biri olan Karagümrük-Kasımpaşa derbisi oynandı. 1-1 biten derbide kazanan çıkmadı. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), beşinci haftadan itibaren localara yüzde 50 doluluk ile seyirci alınması kararı sonrası, koronavirüs salgını sırasında ilk kez tribünlerde seyirciler yer aldı.  

59 sene sonra bir semt derbisi 

Kasımpaşa ve Karagümrük, İstanbul’da birbirlerine yakınlığı nedeniyle, her iki takımın taraftarları için en çok ilgi gören maçlar olmuştu. Kasımpaşa, Haliç’in Beyoğlu tarafında bulunurken Karagümrük ise tam karşı kısmında konumlanıyordu. İlk senelerde iki takım arasında aslında hiçbir husumet yoktu. İki ekibin de 2. Lig’de aynı grupta yer aldığı 1990-1991 sezonunda aralarında ciddi bir husumet başladı. O dönem Kasımpaşa Başkanı olan Erdoğan Aslan’ın, ceketinden Karagümrüklü yöneticilere ve taraftarlara silahını gösterdiği iddia edildi. Devre arasında yaşanan olaylarda ev sahibi Kasımpaşalı futbolcular, Karagümrüklü futbolcu Hamdi’ye korner direği ile vurdu. En son 3 Ekim 2013’te Türkiye Kupası maçında karşılaşan iki ekip, Süper Lig’de 59 sene sonra üç puan mücadelesi verdi. 

Karagümrük’ün ev sahibi olduğu maç, TFF’nin Karagümrük stadı için verdiği yetersiz raporu doğrultusunda, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda oynandı. 59 sene sonra Süper Lig’de karşılaşan iki ezeli rakip, gergin bir maç geçirdi. Karagümrük, 45+2’inci dakikada Polonyalı futbolcusu Artur Sobiech ile öne geçti ve devreyi 1-0’lık üstünlükle tamamladı. İkinci yarının hemen başında gole cevap veren Kasımpaşa, 47’nci dakikada tecrübeli futbolcusu Aytaç Kara ile berberliği yakaladı. Derbinin gerginliği futbolculardan hiç gitmemiş olacak ki Karagümrüklü Jimmy Durmaz, 74’üncü dakikada rakibine tekme atarak kırmızı kart gördü. Mücadelede başka gol olmayınca iki takım da 59 sene sonra Süper Lig’de verdikleri üç puan mücadelesinden birer puanla ayrıldı. 

Öte yandan dün akşam (19 Ekim) oynanılan maçlar ile Süper Lig’de beşinci hafta tamamlandı. Haftanın sonuçları şöyle: 

Rizespor: 5 Ankaragücü: 3

Kayserispor: 1 Sivasspor: 3

Konyaspor: 1 Malatyaspor: 1 

Trabzonspor: 0 Başakşehir: 2 

Antalyaspor: 1 Gaziantep FK: 1 

Karagümrük: 1 Kasımpaşa: 1 

Göztepe: 2 Fenerbahçe: 3

Gençlerbirliği: 1 Denizlispor: 2

Galatasaray: 1 Alanyaspor: 2 

*Beşiktaş bu haftayı bay geçirdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.