Atlasglobal çalışanları, ödenmeyen ücretleri ve tazminatları için ETS firmasının önünde basın açıklaması yaptı: “Çalışırken alışkın olduğumuz oyalama sürecine yeniden girdik”

Havayolu firması Atlasglobal’in çalışanları, ödenmeyen maaşları ve tazminatları için Atlasglobal’in sahibi Ali Murat Ersoy‘un ağabeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘un sahibi olduğu ETS firmasının İstanbul Kadıköy’de bulunan genel müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık iki bin Atlasglobal çalışanı, kurdukları A.Z.A.P (Atlas Zedeler Adalet Platformu) isimli platformla ödenmemiş ücretlerini talep ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerinin ödeneceği vaadiyle çalıştıklarını kaydeden A.Z.A.P üyeleri, söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretlerini alamadıkları gibi kıdem tazminatları dahil tüm haklarından mahrum bırakıldıklarını da belirtti.

Platform adına açıklamayı okuyan Ruken Çapan, “ Şirketin iflasının açıklandığı 14 Şubat tarihine kadar patron Murat Ersoy’un vaadiyle çalışmaya devam ettik. İflas sonrası söz verilen üç buçuk aylık ücretler ödenmediği gibi, kıdem tazminatı dahil tüm özlük haklarımızdan mahrum bırakıldık” dedi.

Ali Murat Ersoy tarafından en son 7 Eylül günü tüm alacaklarının ödeneceğinin söylenmesine rağmen ödeme yapılmadığını belirten Çapan,  “Çalışırken alışkın olduğumuz oyalama sürecine yeniden girdik. Önce 7 Eylül sonrasında 14 Eylül, 21 Eylül, 30 Eylül tarihleri verildi. Ödeme hâlâ yapılmadı” diye konuştu.

İşçiler, ETS firmasının, Haziran 2019 tarihi itibarıyla Atlasglobal biletlerini satmadığını, bu sebeple iflas sürecinin planlı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

• Medyascope
  • Medyascope Plus