Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (68) – Bütçe Özel (II) CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: “Hükümet, mevcut kaynakları halktan yana değil rantçı yandaşlardan yana kullanmayı seçiyor”

Ankara Gündemi’nin 68. bölümünde Okan Yücel’in konuğu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke oldu. Programda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan 2021 yılı bütçesi ve Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu konuşuldu.

Bütçenin harcama kalemlerinin halktan yana değil rantçı projelerden yana kullandığını belirten Selin Sayek Böke, Türkiye’nin esas sorununun kaynaksızlık olmadığını ve kamu kaynaklarının toplum yararına kullanılabileceğini söyledi.

Hükümetin meşruiyetini mevcut düzenden aldığını belirten Böke, “İktidar mevcut kaynakları halktan değil rantçı yandaşlardan yana kullanıyor. Halktan yana siyasi tercihlerle Türkiye’nin yoksulluk sorunu çözülür” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.