Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (41): Batı’da aşırı sağın ve İslamcı radikalizmin gölgesinde ortak yaşam mümkün mü? – Alican Tayla ile söyleşi

Paris 8 Üniversitesi Fransız Jeopolitik Enstitüsü‘nde çalışmalarına devam eden Alican Tayla, Fransa‘da bir öğretmenin öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürleri gösterdiği için öldürülmesinin ardından yaşananları anlattı. Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtlayan Tayla, Avrupa’da yükselen aşırı sağ ve İslami radikalizm arasında, ortak yaşamın nasıl mümkün kılınabileceğini tartıştı.

Ne olmuştu?

16 Ekim’de Paris’te 47 yaşındaki tarih öğretmeni Samuel Paty, 18 yaşındaki Rusya uyruklu Çeçen bir genç tarafından başı kesilerek öldürüldü. Paty, ifade özgürlüğü dersinde Charlie Hebdo Dergisi’nden Hz. Muhammed karikatürleri göstermiş, bunun üzerine Müslüman öğrencilerin aileleri, sosyal medya üzerinden tarih öğretmenine karşı bir kampanya başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.