Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerle görüşen HDP’li Meral Danış Beştaş: “Ailelerin bizlerle temas kurması engelleniyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aileler tarafından başlatılan eylem, 400 günden uzun süredir devam ediyor. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ailelerin HDP ile temas kurmasına izin verilmediğini söyledi.

Ferit Aslan‘ın sorularını yanıtlayan Meral Danış Beştaş, HDP binası önünde eylem yapan ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ancak onlara destek olmalarına izin verilmediğini söyledi. Ailelerin ve özellikle annelerin siyasete malzeme edildiğini söyleyen Beştaş, “Bütün kapıları birlikte çalmaya açığız. Çözüm yeri Ankara’dır. Anneleri diline dolayan siyaset, bunu malzeme olarak kullanıyor” dedi.

HDP’lilere yönelik, Kobani olayları gerekçe gösterilerek açılan soruşturmalar hakkında da konuşan Beştaş, “Olası ittifakları, işbirliklerini ve birliktelikleri engelleme, muhalefet güçlerini parçalama ve muhalefetin diğer kesimlerini HDP’ye yaklaşmamaları konusunda aslında bir bariyer kurma amacını taşıyor. HDP kriminalize edilmek isteniyor” diye konuştu.  

“Bu aileler bizim ailelerimiz, onlarla iletişim kurmamız engelleniyor”

Kamuoyunda, HDP’nin eylem yapan aileler ile görüşmek istemediği hatta onlara saldırdığı yönünde bir algı yaratıldığını belirten Beştaş, şunları söyledi:

“Bunların hiç biri doğru değil, biz ilk günlerden itibaren kendilerine her türlü desteği, dayanışmayı vereceğimizi çeşitli şekillerde ifade ettik. Ancak orada ailelerin bizlerle temas kurması anlamında bir talep ve girişimleri yok. Bizim ve arkadaşlarımızın çeşitli görüşme taleplerine oradaki kolluk çeşitli vesilelerle engel oluyor. Diğer taraftan gelip aileleri ziyaret edenler HDP’nin bunlara duyarsız kaldığını belirterek, HDP’ye yönelik bir karalama kampanyası yapıyor. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmıyor, Bu aileler bizim ailelerimiz. İstedikleri zaman gelip bizlerle konuşacakları bir zemin var. Anneleri diline dolayan siyaset, bunu malzeme olarak kullanıyor. Cumartesi Anneleri yerlerde sürüklendi. Bu ayrım ve iki yüzlülüğü hepimiz görüyoruz. Bir yandan il binası önünde oturan anneleri konuşurken diğer yandan bu annelerin evlatlarını öldüren siyaset var. Çünkü, savaş bu evlatları öldürüyor. Aileler Ankara’ya gelsin, çözüm için, barış için biz dayanışma ve desteğe hazırız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.