Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsü ikinci kez yenen Dr. İbrahim Halil Mert ile söyleşi: “Gribal enfeksiyon sandığım ikinci koronavirüsü daha ağır geçirdim”

Koronavirüse yakalanan bir kişinin, iyileştikten sonra bu hastalığı ikinci kez geçirmesi bilim insanlarına göre çok “nadir” görülen bir durum. Diyarbakır’da ikinci kez virüse yakalanan Dr. İbrahim Halil Mert, hastalığı ikincisinde ilkine göre çok daha ağır geçirdiğini söyledi.

Diyarbakır’da bir özel hastanede çalışan ve aynı zamanda Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Dr. İbrahim Halil Mert, ilkini nisan ikincisini ise ekim ayının başında geçirdiği koronavirüs ile ilgili Medyascope’a konuştu. Nisan ayında acil serviste kalbi duran bir hastaya müdahale ederken hastanın sonradan koronavirüs olduğunu öğrendiğini ve kendisinin de virüsü kaptığını söyleyen Dr. Mert, ilk süreci fazla zorlanmadan geçirdiğini söyledi. İlk kez virüse yakalandıktan sonra antikor testi yaptırdığını ve seviyesinin düşük çıkmasına rağmen entübe olan bir hastaya plazma verdiğini söyleyen Dr. Mert, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Üniversitede entübe olan ve plazma verdiğim hasta daha sonra iyileşerek taburcu oldu. Enfekte olduktan sonra bilim insanlarının nadiren de olsa ikinci kez yakalanma riski olduğunu söylemelerine rağmen, sanki ‘Atlattık’ fikriyatı bende biraz etkili oldu. Ekim ayının başında bir kez daha geçirince önce gribal enfeksiyon sandım. Test yaptırınca bir kez daha virüse yakalandığım ortaya çıktı. Bu kez ilkine göre daha ağır atlattım. İkincisinde hem ağrılarım hem de süreç daha ağır işledi. Dört gün hastanede yattım. Beş-altı gün yoğun bakım koşullarında tedavi görüp, oksijen aldım. Vatandaşlardan maske, mesafe ve hijyen konusunda dikkatli davranmalarını bekliyoruz. Sağlık çalışanları büyük risk altında, onların da ağır iş yükünün hafifletilmesi ve kendilerine verilen ekipmanın artırılması gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.