Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de altıncı hafta: Alanyaspor’un Brezilyalısı Davidson ligi sallıyor

Süper Lig’de altıncı hafta geride kaldı. Altıncı haftanın dev maçında Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler evinde Trabzonspor’u 3-1’le geçerken Galatasaray, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. 22 günlük bir aranın ardından ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş, deplasmanda Denizlispor’u 3-2 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Son şampiyon Başakşehir, beklenilen patlamayı 5-1’lik skorla Antalyaspor’a karşı yaptı.

Süper Lig’i sallayan Brezilyalı: Davidson

Alanyaspor, geçen sezonu Erol Bulut yönetiminde topladığı 57 puanla beşinci sırada tamamlayarak olağanüstü bir çıkış yakalamıştı. Bulut’un Fenerbahçe’nin başına geçmesinin ardından, performansı en çok merak edilen takımlardan biri de Alanyaspor oldu. Teknik direktörlük koltuğuna Çağdaş Atan’ı getiren Akdeniz ekibi, gösterdiği iyi performansla birlikte altıncı hafta sonunda da ligdeki liderliğini korudu.

Alanyaspor’un bu sezon en dikkat çeken transferi Brezilyalı futbolcu Davidson da Luz Pereira oldu. Alanyaspor formasıyla çıktığı altı maçta, beş gol bir asistlik istatistik yakalayan Davidson, altıncı haftada evinde Karagümrük’ü ağırlayan ve maçı 2-0 kazanan Alanyaspor’un maçtaki ilk golünü kaydetti. Altı hafta sonunda Davidson, Süper Lig gol krallığında zirvede bulunuyor. 

Süper Lig’de altıncı hafta, dün akşam (26 Ekim) oynanan Denizlispor-Beşiktaş ve Sivasspor-Rizespor maçları ile tamamlandı. Süper Lig’de altıncı haftanın toplu sonuçları şöyle: 

Kasımpaşa: 0 Göztepe: 0 

Gaziantep FK: 1 Konyaspor: 0 

Başakşehir: 5 Antalyaspor: 1

Erzurumspor: 1 Galatasaray: 2

Malatyaspor: 2 Gençlerbirliği: 1

Alanyaspor: 2 Karagümrük: 0 

Fenerbahçe: 3 Trabzonspor: 1 

Sivasspor: 0 Rizespor: 2 

Denizlispor: 2 Beşiktaş: 3 

*Kayserispor haftayı bay geçti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.